In dit unieke kunsthuis in Brussel is alles te koop
© rv

In dit unieke kunsthuis in Brussel is alles te koop

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Gelegen in een van de meest charmante buurten van Brussel, opende recent Le Beau a une Adresse. Een artistieke boetiek-galerij slash inspiratieplek slash winkel want alles is er te koop. Neem een kijkje binnen.

/

Le Beau a une Adress

Brussel is weer een pareltje rijker. Isabelle Leclerq opende onlangs in het hart van de charmante Avenue Molière een artistieke boetiek-galerij. Het idee voor Le Beau a une Adresse ontstond tijdens een van haar reizen in 2019. Om haar passie voor esthetiek tot uitdrukking te brengen en te kunnen delen met anderen besloot ze haar eigen plek te creëren.

Met haar concept viert ze in de eerste plaats kunst. In de toekomst zal ze dan ook regelmatig kunstenaars uitnodigen om hun creaties te exposeren en hun benadering te delen. Daarnaast vind je in Le Beau a une Adresse heel wat vintage design. Alle interieurstukken, van kleine decoratieartikelen tot meubels, zijn ter plaatse te koop. Een selectie van literaire werken is beschikbaar in de huisbibliotheek. Wanneer het terug toegestaan is, zullen er culinaire evenementen en ontmoetingen met eclectische auteurs plaatsvinden.

/

Binnenkijker

Isabelle Leclerq’s verzameling aan kunst begint reeds buiten. De woorden C’est beau op de witgekalkte voorgevel van het huis, een werk van Alessandro Filippini, zetten onmiddellijk de toon.

Le beau a une addresse

Pers

Bij binnenkomst ontstaat er dankzij de indeling van het pand een intieme sfeer. Een warm, poederachtig licht valt binnen langs een indrukwekkend glas-in-loodraam dat uitkijkt op de lobby en afkomstig is uit een anoniem atelier dat zich laat inspireren door de grote namen uit de Art Nouveau, beïnvloed door de Arts and Crafts-beweging van Ruskin en Morris ten tijde van de Engelse Industriële revolutie. Een glazen dakkoepel met metalen frame dat lichtjes doorbuigt aan de zijwanden zorgt voor een indrukwekkende lichtinval.

LE BEAU A UNE ADRESSE

Pers

Het trappenhuis domineert dankzij zijn centrale plaats het gelijkvloers, niet voor niets de favoriete plek van Isabelle. Vanuit het trappenhuis heb je toegang tot de grote woonkamer, die in verbinding staat met de eetkamer. De twee ruimtes komen uit op de tuin en het terras, begrensd door een vijver.

LE BEAU A UNE ADRESSE

Pers

Maandenlang was Isabelle Leclerq op zoek naar de juiste meubels en decoratieve objecten bij verzamelaars en handelaars in Antwerpen, Luik en Brussel. Deze zoektocht resulteerde in verrassende ontdekkingen en ontmoetingen met kunstenaars die later hun artistiek talent en creativiteit mochten botvieren in haar interieur. De ziel van de plek overvalt je dan ook meteen. Het inrichten van het huis was als een soort ontspanning voor haar, een moment waarop ze zich kon losmaken van de rest van de wereld.

Le Beau a une Adresse is open op afspraak en tijdens toekomstige evenementen, zoals kunsttentoonstellingen presentaties van auteurs, artistieke ontmoetingen, literaire lezingen, culinaire events, modeshows en huiskamerconcerten.

Lees meer Marie Claire op: ‘Sex and the City’ krijgt vervolg: de meest memorabele outfits uit de serie, Martin Margiela maakt debuut als kunstenaar en 7 Belgische artiesten om in 2021 in de gaten te houden.

Tags: Brussel, Deco, Kunst.