De feestmake-up van Chanel in drie illustraties
© Laura de Coninck

De feestmake-up van Chanel in drie illustraties

Leestijd: 1 min

De warme kleuren en texturen van de feestmake-up van Chanel Collection Libre, inspireerden Laura de Coninck voor het maken van illustraties. Verf maakte plaats voor lippenstift, oogschaduw en oogpotlood. Hier het resultaat:

Donkergroen-, diepbruin- bordeaux en bessenrood vormen de basis van de winter make-uplijn voor de feesten van Chanel. Normaal gezien toegepast op de mooie Lily-Rose Depp maar dit keer op papier.

Op het einde van het artikel lees je hoe je de make-up kan aanbrengen op je gezicht. Met tips van Make-updirectrice Lucia Pica van Chanel.

Het schilderspalet:

Chanel

Chanel

Nagellak, Le Vernis Longwear, Celebrity, Chanel, € 25

Oogpotlood Style Yeux Waterproof, 857 Legendary Green, Chanel, € 26

lippenstift Rouge Allure, 657 N°1, Chanel, € 38

Oogschaduw Ombre Première Crème, 822 Silver Green, Chanel, € 34

Oogschaduwpalet Creation Exclusive, 700 Trait De Caractère, Chanel, € 58

/

Chanel

Lucia Pica -creatief directeur van de make-up van Chanel- raadt aan om rode lippenstift te gebruiken in combinatie met een egale glowy skin en een vleugje frisse blush.

Wanneer knalrood te fel is voor jou dep je gewoon wat kleur op je lippen. Zo krijg je niet dat afgelijnde, strakke effect. Een veel nonchalantere en natuurlijkere manier om je lippen te stiften.

Ook de smokey eye wordt anders benaderd: grijs wordt vervangen door aubergine en emerald groene tinten. Heel mooi in combinatie met de volumegevende mascara.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Beautytrends, Chanel, Illustratie, Make-up, Trends, Winter.