Een huidverzorging op maat, afgestemd op je DNA? Het kan!
© Nomige

Een huidverzorging op maat, afgestemd op je DNA? Het kan!

Leestijd: 1 min

Het klinkt futuristisch: een DNA-staal en een vragenlijst opsturen en later je hoogstpersoonlijke pakket met huidverzorging op maat ontvangen. Maar het is mogelijk en het is net zo eenvoudig als sushi aan huis bestellen!

Na een frustrerende zoektocht naar de juiste verzorgingsproducten beslist Belgische Dr. Barbara Geusens haar eigen  producten te ontwikkelen.

Barbara Geusens: ” Het begon allemaal toen ik als jonge doctoraatstudent in het laboratorium van het Departement Dermatologie aan het UZ Gent mijn onderzoek startte. Ik ontdekte de geheimen van de huid en raakte gefascineerd door het genetische aspect dat elke huid uniek maakt. Met die kennis als productontwikkelaar en huidexperte, ging ik aan de slag om mijn eigen productlijn te ontwikkelen. Je genen maken je huid uniek, en daar hoort een unieke benadering bij, die zowel rekening houdt met je DNA als met je levensstijl.”

Zo ga je te werk om je persoonlijke huidverzorging aan te vragen

Je vult een vragenlijst in en plaatst een bestelling. Twee dagen later ontvang je thuis een DNA-kit met een speciaal wattenstaafje waarmee je even langs de binnenkant van je wang moet wrijven. Je DNA-staal stuur je in hetzelfde (voorgefrankeerde) pakketje terug.

In een laboratorium wordt je DNA onderzocht op kleine mutaties of ‘foutjes’ in je genen die een rol spelen bij het huidverouderingsproces. Op basis van die resultaten wordt je DNA-profiel bepaald en worden er ingrediënten samengesteld die inspelen op de behoeften van je huid. Je krijgt hiervan een uitgebreid verslag en drie weken later krijg je je verzorgingspakket toegestuurd.

Het verzorgingspakket bevat: een dagserum, een dagcrème, een nachtcrème en een nachtserum waar je drie à vier maanden mee toekomt. Voor het volledige pakket, DNA-test inbegrepen, betaal je € 499. www.nomige.com.

In dit artikel lees je meer over verzorgingsproducten met een persoonlijke aanpak.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: DNA, Gepersonaliseerd, Huidverzorging, Nomige, Op maat.