How to: glittermake-up voor de feestdagen!
© Imaxtree

How to: glittermake-up voor de feestdagen!

Leestijd: 1 min

Wie optimaal wil stralen tijdens de eindejaarsfeesten gaat voluit voor glitter! Of je het nu aanbrengt op je nagels, je oogleden of je lippen, dit jaar is concurreren met de kerstboom toegestaan. 

Vergulden oogleden

glitter-ogen-01

Deze look is zeer haalbaar ook voor wie nauwelijks met oogschaduw werkt. Breng op het gehele bewegende ooglid een gouden oogschaduw aan en werk wat uit met een penseel of een wattenstaafje. Vervolgens teken je een dikke streep bruin boven de wimperrand.
Proberen met: Ombres Lamées de Chanel, € 100, exclusief online verkrijgbaar

Stralende smoky eye

Glitter op de oogleden: duochrome oogschaduw

Start met een oogschaduwprimer voor een goede basis. Breng dan een zachte waas oogschaduw aan in een kleur naar keuze en werk uit naar buiten toe door met een kwast cirkelvormige bewegingen te maken, ook onder het oog. Hetzelfde doe je met de glitterende lichtgepigmenteerde oogschaduw, voor een gelaagd effect. De duochrome Moondust oogschaduws van Urban Decay zijn hiervoor ideaal.
Proberen met: Moondust oogschaduw in Solstice van Urban Decay, € 20,90 bij Ici Paris XL

Glitterlippen

Bella Hadid’s lippen werden opgesmukt met de Lust 004 Kit van Pat McGrath, een pakketje waarin lipstick als basis gecombineerd wordt met een dikke vinyl (fungerend als lijm) en losse glitters. Helaas zijn ze uitverkocht én moeilijk verkrijgbaar in België. Diehards dragen een plakkerige lipgloss over hun favoriete lipstick en deppen er losse glitter over. Wie het liever iets makkelijker aanpakt, grijpt naar een metallic lipstick voor glans in één beweging. Nogmaals toont Urban Decay zich de referentie: hun lipsticks met Metalized finish zijn zeer comfortabel om te dragen en brengen je make-uplook in een handomdraai naar een feestelijker niveau.
Proberen met: Vice Lipstick in Cruel van Urban Decay, € 19,50 bij Ici Paris XL

Blinkende nagels

Glitter op je nagels

Tenslotte is er altijd nog de glitterende nagellak. Met het kwastje breng je de lak aan als een topcoat over je favoriete kleur, of druppel de lak op een (wegwerp)make-upsponsje vooraleer het op de nagel te stempelen voor een opaak bed van glitter.
Proberen met: La Laque Couture in 79 Silver Clash van Yves Saint Laurent, € 27 bij de parfumerie

Foto’s modellen ©Imaxtree

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Chanel, Feestmake-up, Glitter, Make-up, Urban Decay, Yves Saint Laurent.