Het Belgische JEAN streeft naar zelfliefde met nieuwe juwelencollectie
© Lieselot Luykx

Het Belgische JEAN streeft naar zelfliefde met nieuwe juwelencollectie

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Het Belgische juwelenmerk JEAN viert liefde in alle vormen. Voor hen is liefde meer dan het stereotype beeld van een heterokoppel of de zogenaamde man-vrouwrelatie. Daarom zet JEAN verschillende vormen in de schijnwerper zodat iedereen zich betrokken én vooral geliefd voelt.

/

“Wanneer het over liefde gaat, krijgen we nog te veel enkel beelden van een man en een vrouw voor onze neus geschoteld. Maar liefde is ook meer dan dat. Liefde is veelzijdig.” Dat verduidelijkt Janne Lauwers, de oprichtster van JEAN, als motivatie voor haar nieuwe collectie. In die collectie weerspiegelt ze de veelzijdigheid van liefde door te werken met verschillende vormen omdat ze ervan overtuigd is dat beelden een grote invloed op ons kunnen hebben.

JEAN is herkenbaar

“Jezelf herkennen in wat je online ziet, doet deugd. Je voelt je betrokken. Ik wou iedereen tonen dat ze het recht hebben om iemand graag te zien. En om graag gezien te worden.” Een collectie die door iedereen draagbaar is, vormt een stap in de goede richting als het gaat over acceptatie van jezelf. Of je nu man of vrouw bent, single of getrouwd, hetero of homoseksueel, dat doet er helemaal niet toe bij JEAN. Zolang je jezelf maar graag ziet, want zelfliefde is belangrijker dan ooit.

/

Zelfliefde

Jezelf accepteren en graag zien, begint bij jezelf. En daarop probeerde JEAN in te spelen door op valentijn zelfliefde in de spotlight te plaatsen. Het afgelopen jaar was het niet evident voor iedereen om zich geliefd te voelen, en zeker niet voor de singles onder ons die meer dan ooit zonder geliefde deze dagen dienden te trotseren.  Maar JEAN geeft hier een positieve draai aan met hun nieuwe collectie: “Je waarde wordt niet bepaald door iemand anders. Ook als individu verdien je het om graag gezien te worden. En dat mag best door jezelf”.

Wil je jezelf verwennen met een leuk juweel? De collectie is beschikbaar via @atelierjean op Instagram.

Lees meer Marie Claire op: Het Belgische JEAN ontwerpt juwelen voor binaire en non-binaire mensen, Ontdek de geschiedenis van de Love-armband van Cartier, In gesprek met de vrouwen achter het Belgische juwelenmerk Kubini

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische juwelen, JEAN, Juwelen, Juwelenmerk, Valentijn, Zelfliefde.