Het Belgische JEAN ontwerpt juwelen voor binaire en non-binaire mensen
© Lucia Beligoy

Het Belgische JEAN ontwerpt juwelen voor binaire en non-binaire mensen

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

Belgisch juwelenmerk JEAN lanceert een gelimiteerde collectie juwelen voor zowel binaire als non-binaire mensen, exclusief verkrijgbaar op Instagram. De tijd dat juwelen enkel voor vrouwen bestemd waren, is daarmee definitief voorbij. 

/

Janne Lauwers, de oprichtster van het merk, vertelt hoe ze op het idee kwam voor de collectie: “Als vrouw krijg je vaak te horen hoe je je moet gedragen, hoe je moet spreken of wat je mag dragen. Ik heb het daar altijd heel moeilijk mee gehad. Ik vond niet dat mijn gender mijn persoonlijke keuzes mocht bepalen.”

“Maar ook mannen en non-binaire mensen hebben vaak het gevoel dat ze bepaalde dingen niet mogen omwille van hun gender. Dat is zo jammer. Ik wil dat iedereen zich goed voelt in hun vel. Je mag best trots zijn op de persoon die je bent. En die persoon mag zich best mooi voelen. We hebben dat allemaal wel eens nodig.”

Cultuur is voor iedereen

De collectie is geïnspireerd op de Kleureyck-tentoonstelling, die momenteel in het Design Museum Gent loopt en verenigt verschillende materialen als roestvrij staal, glaskralen en zoetwaterparels en verschillende kleuren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JEAN (@atelierjean_)

Janne besliste bovendien om de opbrengst van de collectie te doneren aan het Gentse Design Museum: “Deze crisis heeft iedereen hard door elkaar geschud, ook onze musea. Cultuur is iets waar iedereen welkom is. Met deze collectie hoop ik dan ook een klein verschil te maken voor hen.”

De collectie is beschikbaar via @atelierjean_ op Instagram. Opgelet: de oplage is zeer beperkt. Snel zijn is dus de boodschap!

Lees meer: De meest iconische backless dresses uit de geschiedenis, De beauty-en badkamergeheimen van Julie Geilenkirchen, Twisted candles: zo maak je zelf de populaire gedraaide kaarsen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gender, Juwelen.