Dé ultieme haarkleur voor de zomer volgens Vanessa Bruno
© pers

Dé ultieme haarkleur voor de zomer volgens Vanessa Bruno

Door Laura de Coninck
Leestijd: 1 min

Recent hadden we in Parijs een afspraak met modeontwerpster Vanessa Bruno. Doorgaans gaat ons gesprek over handtassen, maar dit keer ging het over haar. Meer bepaald over haarkleur, want Bruno creëerde maar liefst 24 nieuwe trendkleuren voor de lente-zomercollectie van L'Oréal Professionnel

Waar vind je inspiratie?

Vanessa Bruno: “Ik hou van natuurlijke schoonheid. De natuur was dan ook mijn inspiratie. Zowel de verschillende kleurnuances van landschappen, zoals zeezand en rode aarde uit Australië, als haar beweging. De natuurlijke glooiing van een landschap doet me denken aan golvende haren.”

Ze zeggen dat haarkleur de nieuwe make-up is, ziet u dat ook zo?

“Ik weet niet of dit echt zo is, maar het hoort in ieder geval wel bij het totaalplaatje van de vrouw. Je huid, kleding, make-up en haarkleur zijn zaken waar je als vrouw zorg voor draagt.”

Is er een groot verschil tussen het ontwerpen van tassen en haarkleuren?

“Ze kwamen naar mij voor de kleren die ik maak, maar ook voor mijn kijk op vrouwen en hun natuurlijke schoonheid. Dat was net wat ze dit seizoen naar voor wilden brengen. Het gaat over devrouw of het meisje zelf.”

haarkleur

Pers

“Op mijn visie over natuurlijke schoonheid staat geen leeftijd. Ook bij de algemene beautytrends ligt het accent tegenwoordig op het in de verf zetten van je persoonlijke troeven. Toen ik hoorde dat Hailey Baldwin het gezicht van de campagne zou worden, wilde ik ook vooral dat benadrukken. Hailey is heel mooi van nature, dus een heel geschikt model.”

Gebruikt u zelf de producten van INOA?

“Neen. Ik vond al heel lang geleden mijn ideale haarkleur en daar wijk ik niet vanaf. Eens je je goede kleur hebt gevonden, is het goed om je daaraan te houden. Maar ik zie genoeg mensen die de kleuringen wel gebruiken om te weten dat het heel kwalitatieve haarverven zijn.”

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Haarkleuring, Haartrend, Inoa, L'oréal Professionel, Vanessa Bruno.