La Petite Robe Noire van Guerlain krijgt een designerhoed
©

La Petite Robe Noire van Guerlain krijgt een designerhoed

Leestijd: 1 min

Petje, euhm, hoedje af voor Guerlain. Voor de lancering van zijn nieuwe parfum La Petite Robe Noire Eau de Parfum Intense ging het Franse parfumhuis een samenwerking aan met de Belgische hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

Ook deze nieuwe versie van La Petite Robe Noire werd ontwikkeld door huisparfumier Thierry Wasser en is geïnspireerd op de little black dress. Het nieuwe, intensere parfum is een mix geworden van vanille en Bulgaarse roos met een toets van suikerspin. Verder bevat het sandelhout, patchouli en witte muskus, met een accent van blauwe bessen.

Guerlain brengt nieuwe parfum uit de reeks La Petite Robe Noire

Voor deze versie kreeg La Petite Robe Noire een zwarte Marilyn Monroe-jurk aan, maar er is meer. Ze mag dit jaar op reis en krijgt  voor elke stad die ze bezoekt een bijpassende hoed. Die hoeden werden ontworpen door modiste en hofleverancier Fabienne Delvigne. Zij koos voor Venetië een hoed met struisvogelveren, liet zich voor New York inspireren door de golvende vormen van het Guggenheim  en koos een hoed met lint en witte camelia voor het elegante Parijs.

Wie wil kan de hoeden begin oktober gaan bekijken in de Bijenkorf in Amsterdam, maar je kan ze ook op maat laten maken bij Delvigne. (Ook in andere kleuren dan zwart.)

Vanaf € 74,50 voor 30 ml, beschikbaar vanaf 27 juli. De hoeden kan je bestellen bij Fabienne Delvigne, André Facuchillestraat 8, 1150 Brussel.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fabienne Delvigne, Guerlain, La Petite Robe Noire, Little black dress, Thierry Wasser.