Gucci lanceert oogverblindende Flashtrek sneakers
© Imaxtree

Gucci lanceert oogverblindende Flashtrek sneakers

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Wie zei dat winters donker en saai moeten zijn, heeft de nieuwe sneakercollectie van Gucci nog niet gezien. Het label lanceerde de 'flashtrek sneakers': een uitgesproken flashy wandelschoen met een brocante juwelen riem. De parels zitten dit jaar letterlijk aan je voeten. #hashtagnietomindemoddermeetelopen

Kristallen bergschoen

Gucci springt niet meteen in het oog voor zijn out of the box of vreemde creaties, maar de meer recentere collecties brengen daar duidelijk verandering in. De modegigant heeft zich voor zijn herfst/wintercollectie geïnspireerd op de wereld van hiking. Het eindproduct? Een lijn oversized sneakers in een over-the-top-glamour jasje voor beide seksen.

Volledig erover of net heerlijk rebels?

De kristallen die pronken op de flashtreks zijn op zijn allerminst subtiel. Door het caleidoscoopeffect lijken het wel kleine discoballen aan je voeten. Speak of seeing double. De felgekleurde versie van de vroegere dadshoe of bouwvakkersschoen past ongetwijfeld op de catwalk … of op een bouwwerf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gucci Fan Page (@gucci.international) op

Sneakers recht uit een videospel

Opvallend is de GUCCI-patch met het grafische lettertype van SEGA op de voorflap van de sneaker. Een knipoog naar kleurrijke arcades en coin-op-gamekamers van de jaren ’80.  Too much of niet, dat moet ieder voor zich uitmaken, maar uniek zijn ze in elk geval wel.

Extra: Wil je de schoenen nog meer pimpen? Dan kan je nog een laagje bont laten toevoegen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CelebrityStatus (@celebrity_status4) op

Zelf een paar scoren?

Loop er dan zeker niet naast je schoenen mee, want het totale kostenplaatje voor deze juweeltjes bedraagt zo’n €1200. Koop ze hier.

Lees ook: Hier kan je meer kitchy outfits shoppen en ontdek onze Streetstyle op Brussel Fashion Days.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Accessoires, Designer, Fall/winter, Flashtrek, Gucci, Shoes.