Wij vroegen tips aan een kapper voor de mooiste glamoureuze kapsels
© Chanel

Wij vroegen tips aan een kapper voor de mooiste glamoureuze kapsels

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Postcorona doet denken aan de roaring twenties: de lockdown voelde een beetje aan als het verbodstijdsperk én we hebben een crisis achter de rug, dus we verdienen allemaal een dosis plezier en glamour. Onze beautylook opsparen voor een bijzondere gelegenheid? Doen we niet meer: we leven in het hier en nu, het is tijd voor fun. Wil je ook je kapsel een glamoureuze touch geven? De Antwerpse kapper en haarstylist Toni Kalin deelt zijn tips voor lokken met extra glam.

/

“Na de lockdown willen we weer genieten. Restaurants, hotels en clubs lopen vol, we hebben zin in feesten, uitgaan en afspreken met familie en vrienden. We maken ons opnieuw graag mooi en daar horen elegante kapsels bij. Artiesten als Adele, Dua Lipa en Billie Eilish zijn de grote voorbeelden van onze klanten in het salon, ook de kapsels van de Kardashians blijven een inspiratie.”

Messy, maar chique Brigitte Bardot-effect

“Een eenvoudige manier om – als je er tijd voor hebt – een volumineuze, easy hairdo à la Brigitte Bardot te bekomen: voor het slapen gaan draai je grote kleefrollers in het haar die je vastmaakt met kleine, platte speldjes. ‘s Ochtends rol je ze uit en borstel je de haren met een grote borstel en modelleer je ze. Als je lang en veel haar hebt, maak dan twee dikke vlechten voor je je bed ingaat. ‘s Ochtends maak je ze los en ga je zachtjes met handen door het haar, zo krijg je een natuurlijke wave.

Ben je gehaast, gebruik dan de Airwrap, een all-in-one tool van Dyson om het haar te krullen, golven of gladmaken. In een mum van tijd creëer je volume en wavy hair. Werk af met haarpoeder of droogshampoo op de wortels om het messy maar chique Brigitte Bardot-effect te verkrijgen.”

Lees ook: Kapseldrang? Dit zijn de snits van het moment.

/

Kies de juiste shampoo

“Kies steeds de juiste shampoo op basis van je haartype. Gebruik aangepaste shampoo’s en conditioners die volume beloven, root boost-sprays, droogshampoos en haarpoeder voor op de wortels. Een volumeboost begint bij de haarwortels, dus spray ze dicht bij de haaraanzet. De dag na je speciale hairdo verwen je het haar met een verzorgende shampoo en een herstellend masker.

Voor haar met volume is het belangrijk dat je geen verzwarende producten gebruikt, hierdoor zakt je haar snel uit. Mijn mirakelproducten: het Miracle Hair Treatment van Eleven Australia, een niet verzwarende leave-in treatment en zeer voedend. Ook de producten van Olaplex helpen het haar herstellen. Olie raden we af: het geef wel glans maar voedt het haar niet.”

/

Bijknippen

“Naast het regelmatig gebruik van verzorgende producten, is ook het haar bijknippen een must, zo voorkom je gespleten haarpunten. Lang haar knip je best bij om de twee maand. Kort haar is na zes à acht weken uit model en heeft dan een snit nodig.”

“Een kortgeknipt kopje geef je wat glam met de hulp van wetlookproducten zoals gel en wax, zo maak je het haar lekker strak. Gecombineerd met een galajurk of een smoking creëer je met de wetlook voldoende sexiness.”

Lees ook: 12 glamoureuze parfums voor de herfst.

Stylingtools

“Schakel de hulp in van een kwalitatief stylingtool: alles verloopt gemakkelijker, je bent sneller klaar en het haar is gezonder. Dankzij de jongste innovaties en nieuwste technologieën komt er soms zelfs geen kapper meer aan te pas bij het creëeren van je droomkapsel. Stylisten gaan traditioneel aan de slag met een ronde borstel en haardroger om verdwaalde haren glad te strijken. Dyson mechanisee

rde deze borstel-en-haardroger-techniek en bedacht Flyaway, een styler waarmee je dezelfde glanzende afwerking als in het salon verkrijgt. Het opzetstuk gebruikt de techniek van professionele stylisten om pluizig haar glad te maken, zonder extreme hitte.”

“Accessoires kunnen zeker, maar hou het vooral stijlvol. Spelden met glitters of bohemian bloemetjes zijn weer in trek. Persoonlijk vind ik dat de aandacht van accessoires naar grote oorbellen en opvallende kettingen mag gaan zodat het haar extra volume kan hebben.”

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.