Wat ruik je het liefst van de hele wereld?
© Shutterstock

Wat ruik je het liefst van de hele wereld?

Leestijd: 1 min

Geurstoffenbedrijf Givaudan sprak over de hele wereld mensen aan om te peilen naar hun favoriete geuren: dampende aarde, nieuwe boeken, zomerse stranden... Het geurenuniversum reikt uiteraard veel verder dan de flessen in de parfumerie en dat bleek ook duidelijk uit de antwoorden die mensen gaven. Een greep uit de vele reacties.

Marie, 31

“De geur van de aarde na een regenbui. Het ruikt zo zuiver, naar lente en fris gras. Kokosnoot en monoï ook, ze doen me denken aan stranden in de zomer en aan de zon, heerlijk! En marshmallows, ik heb veel beautyproducten die daarnaar ruiken. Het zoete en gesuikerde aroma neemt me mee terug naar mijn kindertijd.”

Anne-Marie 39

“Ik heb een voorkeur voor kortstondige geuren, zoals van vers gemaaid gras. Of wassalons, waar de geur van warme, schone was je tegemoetkomt wanneer je er langs wandelt. Ik hou er zo van dat ik er liefst zou blijven staan, maar dat doe ik niet omdat mensen dan vreemd zouden opkijken.”

Gwenaelle, 19

“Voor mij zijn dat geroosterde noten, bossen met naaldbomen en het platteland na een regenbui. Maar ook de aroma’s van een vers gemaakte groententajine, vol pruimen, abrikozen en rozijnen. En de geur van de zee en zout.”

Rodolphe, 49

“Ik hou van de zachte, zoete geur van violet, de scherpe geur van citroen en de heerlijk frisse geuren van perzik en lelietjes-van-dalen.”

Eric, 47

“Warme chocolade, leer, bossen in de herfst, vers gepelde mandarijnen en de geur van koffie, warm of koud.”

Frédéric, 38

“Fris gemaaid gras, regen op warm asfalt en citroenbloesems. Ik hou ook van de geur van garage-olie en petroleum. “

Josette, 65

“De geur van dampende aarde na een storm, lelietjes-van-dalen, gemaaid gras, hyacinten en de damp van kelders, waarvan ik reeds van hield als kind.”

Christian, 42

“Ik hou van kaneel en nootmuskaat, de geur van peperkoek, van onkruid en jasmijn. De vroege zomerregen en de assige geur van houtvuur.”

Stéphane, 48

“De geur van de ochtenddauw, versgewassen lakens om ’s avonds in weg te kruipen, een goede whiskey en de geur van babyhuid.”

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Geuren, Givaudan, Lievelingsgeuren, Parfums.