De redactie test: zelfbruiners
© ©Pinterest

De redactie test: zelfbruiners

Leestijd: 2 min

Elke dag een mooi bruin tintje, dat willen wij wel. Maar omdat moeder natuur ons in alle kleuren en geuren heeft gemaakt, is dat niet voor iedereen mogelijk. Er zijn gelukkig verschillende manieren om een kleurtje te krijgen, waaronder zelfbruiners. Wij testten er vier uit, voor moest de Belgische zon weer niet van de partij zijn.

Licht gebruind

Lifestylejournaliste Katrien testte de Day to Day Gradual Tan in Light van he-shi, € 19,50.
De beloftes: een heel licht, progressief kleurtje, hydratatie en anti-ageingvoordelen dankzij vitamine E, provitamine B5 en aloë vera.

Day to Day Gradual Tan in Light van he-shi

Katrien: “Een heel lichte zelfbruiner die naar goede bodylotion ruikt, makkelijk uit te smeren is door de vloeibare substantie en snel intrekt. Zelf ben ik een donkerder huidtype, dus testte ik het ook uit op mijn blekere man. Het resultaat: hij werd maar een fractie bruiner terwijl ik bizar genoeg een groter verschil zag op mijn eigen huid. Ondanks dat er op de verpakking staat dat je zes à acht uur moet wachten voor het resultaat, zagen we na twee uur al een verschil.

Zonder zelfbruingeurtje

Eindredactrice Nathalie testte de Glow Oil van Hand Chemistry, € 28 via www.iciparisxl.com.
De beloftes: een instant stralende teint en een blijvend kleurtje na twee à drie dagen gebruik, zonder DHA.

Glow Oil van Hand Chemistry

Nathalie: “Zonder DHA betekent zonder dat typische zelfbruingeurtje. De belofte wordt nagekomen want deze olie ruikt lekker citrusfris. Ook smeert ze makkelijk uit en trekt ze erg snel in. De onmiddellijke stralende teint valt wel wat tegen: er zitten glansdeeltjes in de olie, maar die doen niet veel op mijn huid. Ook op het bruine effect is het eventjes wachten: na vier dagen merk ik in de douche dat mijn benen een tikje bruiner zijn, maar echt niet veel. Ik heb misschien te weinig product gebruikt, maar met zo’n klein flesje durf je geen grote hoeveelheid te smeren uit angst om het in een week op te gebruiken.”

Wondermousse

Hoofdredactrice Ruth testte de Moroccan Glow Self Tan Mousse van Dr. Organic, € 21,99.
De beloftes: verzorging en een subtiele goudbruine tint op maat dankzij DHA en plantaardige ingrediënten waaronder arganolie.

Moroccan Glow Self Tan Mousse van Dr. Organic

Ruth: “Ik heb met mijn witte huid al heel wat zelfbruiners getest en deze steekt er echt boven uit. De mousse is makkelijk aan te brengen en goed gelijkmatig uitsmeerbaar. Na vijf minuten intrekken kun je je kleren alweer aantrekken. De mousse ruikt een beetje, maar minder dan andere zelfbruiners die ik al eerder uittestte. Het resultaat: een mooie egale bruine glow na een aantal uren, en dit voor een vijftal dagen. Scrub vooraf wel eerst de droge plekjes, zoals je knieën en de wreef van je voeten. Ik zou dit product zeker opnieuw kopen.”

Onder de douche

Beautyredactrice Franciska testte de Self Tan Beauty In Shower Body Lotion van Lancaster, € 25.
De beloftes: een gradueel kleurtje in één minuut én onder de douche.

Self Tan Beauty In Shower Body Lotion van Lancaster

Franciska: “Deze zelfbruiner is handig in gebruik: je brengt hem gewoon onder de douche aan nadat je je gewassen hebt. Eén minuut laten inwerken, grondig afspoelen – en je handen met zeep wassen om bruine handpalmen te voorkomen! – en klaar. Je moet je huid daarna droog deppen en niet wrijven om strepen te voorkomen. Na een paar uur zag ik al een duidelijk verschil: een mooi natuurlijk kleurtje. Wel jammer van het lichte zelfbruingeurtje, de vlekken op mijn witte handdoek en het bij mij toch niet helemaal streeploze eindresultaat.”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Bruin kleurtje, Bruinen zonder zon, De redactie test, Getest, Zelfbruiner.