GETEST: Het Hemels Lichtheidsritueel voor langeafstandsreizigers van Spa Cinq Mondes
© Spa Cinq Mondes

GETEST: Het Hemels Lichtheidsritueel voor langeafstandsreizigers van Spa Cinq Mondes

Leestijd: 2 min

De Spa Cinq Mondes in het bosrijke Terhulpen (één van de mooiste spa’s van ons land) is gespecialiseerd in behandelingen op maat. Meer zelfs: ze anticiperen en stellen behandelingen samen waarvan zij denken dat jij ze nodig zal hebben. Zo lanceerden ze deze zomer het ‘Hemels Lichtheidsritueel’, een behandeling voor langeafstandsreizigers.

Wat is het?

De behandeling belooft een opkikker van formaat te zijn.  In het persbericht staat: ‘Deze behandeling is een ware verjongingskuur voor een ontspanning van het hele lichaam en een intense hydratatie van de huid, waardoor je snel je vitaliteit terugvindt. Het Hemels Lichtheidsritueel is een intense behandeling die speciaal gericht is op het snel verlichten van ongemakken na lange reizen.’

Na een langeafstandsvlucht van negen uur vanuit een bestemming met tien uur tijdsverschil met België, voelde ik me niet bepaald fris en uitgerust. Het ‘vliegtuigzitten’ leverde waterretentie op en een behoorlijke slaapachterstand. Dat kan de bedoeling niet zijn van vakantie! Na drie nachten slecht slapen, aarzelde ik geen seconde langer om het ‘Hemels Lichtheidsritueel’ uit te testen.

Het concept

De behandeling duurt een uur en 50 minuten en begint met het insmeren van de rug en de benen met een pasta op basis van o.a. kikkererwten en droge kruiden. Deze pasta, typisch voor een ayurvedische ‘udvartana’-massage, werkt als een scrub waardoor oude lichaamscellen van de huid worden losgemaakt en nieuwe sneller aangemaakt. De massagebewegingen maken de stagnerende lymfatische gifstoffen in het lichaam los en voeren ze af.

Benen en rug worden ingewikkeld met een folie en ik word een lichte, aangename warmte gewaar. Die versnelt het ontspannen en relaxen. Daarna volgt een reinigende douche. Wanneer mijn rug gemasseerd wordt, val ik effectief half in slaap. Ware het niet dat de zeer onderlegde therapeute Anne vrij snel mijn spierknopen vindt en ze flink los masseert.

Dan volgt de drainage van de benen. Dat geeft een warm-koudsensatie, waardoor de bloedcirculatie versnelt. De rugmassage heeft mijn gespannen spieren zeker gekalmeerd en dankzij de drainage voelen mijn benen weer licht aan. Tenslotte eindigt de massage met een gezichtsbehandeling ‘Bloemen van Bali’ van 20 minuten, waarbij de nek niet vergeten wordt. De behandeling spitst zich toe op een intense hydratatie, zodat je huid weer straalt.

massage spa cinq mondes hemels lichtheidsritueel langeafstandsvlucht

Spa Cinq Mondes

Ons oordeel

Ik voelde me behoorlijk groggy onmiddellijk na de behandeling en zag de glazen deur niet van de relaxatiekamer (sic). Gelukkig mocht ik met een kopje thee en wat ijsblokjes op mijn voorhoofd languit op het relaxatiebed bekomen met zicht op het bos. In de loop van de dag voelde ik de energie terugkomen en die avond sliep ik als een roos. Eindelijk!

De behandeling is natuurlijk ook helend in andere omstandigheden. Bijvoorbeeld na een lange blootstelling aan de zon, wanneer je huid uitgedroogd aanvoelt. Of na een lange periode van intens werken en weinig ontspanning, na een bevalling, na een verbouwing,.. Even tijd maken voor jezelf is nodig. Je leert niet alleen je lichaam beter kennen, maar pas als je jezelf iets gunt, kan je ten volle én met plezier tijd geven aan anderen.

Dus bij deze onze gouden tip: neem de €180, de prijs van deze behandeling, mee op in je vakantiebudget en reserveer alvast je plaats bij Spa Cinq Mondes. Zo heb je geen enkel excuus meer om jezelf niet heerlijk in de watten te laten leggen.

‘Hemels Lichtheidsritueel’ van Spa Cinq Mondes bij Dolce La Hulpe Brussels, massage van 1u50, €180, www.dolcelahulpe.com.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Getest, Massage, Spa, Spa Cinq Mondes, Welness.