GETEST: L’Atelier du Sourcil in Fort Jaco
© Frédéric Raevens

GETEST: L’Atelier du Sourcil in Fort Jaco

Door Valentine Van Gestel, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Elf jaar geleden werd L’Atelier du Sourcil opgericht door een professionele make-upartieste en een specialist in dermopigmentatietechnieken. Het atelier baseert zich op kennis van morfologie. Het doel is niet om de wenkbrauw te epileren, maar om de wenkbrauwboog te hertekenen zodat deze zijn natuurlijke vorm terugkrijgt.

Van uitstekende hygiëne (steriele naalden, wegwerphandschoenen, non-allergische minerale pigmenten, enz.) tot medewerkers die allemaal een maand opleiding volgden in Parijs; L’Atelier du Sourcil biedt een kwalitatieve service aan die je zal doen snakken naar meer.

Het bewijs? Hun succes! Na Parijs, Londen en Marokko, opende recent het tweede atelier in Brussel de deuren. Je kan er terecht voor reconstructie van de wenkbrauwen, Réhaucils® (wimperverlenging), wenkbrauwextensions en semi-permanente make-up. De eerste twee hebben we alvast voor je getest.

atelier du sourcil

Frédéric Raevens

Aan de slag

De reconstructie van de wenkbrauw wordt uitgevoerd met een pincet om de haren niet te breken. Ook laat deze techniek toe om te werken met een bijna chirurgische nauwkeurigheid. Het doel is om symmetrie en harmonie te creëren.

Tot mijn grote verbazing epileerde de schoonheidsspecialiste ook de haren langs de bovenkant – iets waarvan ik dacht dat het niet mocht – omdat ze verder kwamen dan de wenkbrauwboog. Het resultaat is verbluffend: mijn gelaatstrekken zien er plots veel beter uit.

Daarna gaan we over naar de Réhaucils®. Het doel van deze handeling? Het verkrijgen van een blik zoals Betty Boop zonder daarvoor elke dag naar een wimperkruller te moeten grijpen. Nadat ze een siliconenvorm aanbracht per ooglid, plakt de schoonheidsspecialiste wimpers op. Hierop brengt ze vervolgens een product aan (dat ruikt naar ontharingscrème) om de natuurlijke krul van mijn wimpers te ‘doorbreken’.

atelier du sourcil

Frédéric Raevens

Na 18 minuten brengt ze een ander product aan dat de wimpers herstelt, waardoor ze hun nieuwe krul behouden. Daarna is het nog eens 20 minuten wachten. Eindigen doen we met een tikkeltje zwarte verf om de punten van mijn wimpers meer te laten opvallen. Het doet geen pijn, maar is best onaangenaam.

Tien minuten later heb ik prachtige, volle wimpers. Het effect is echt spectaculair! Het lijkt wel alsof ik valse wimpers heb. Om een langetermijneffect te verzekeren, moet ik de komende twaalf uur make-up en water vermijden.

Het minpunt

Dit is geen behandeling die je wekelijks kan inplannen. Je wenkbrauwen en wimpers worden serieus onder handen genomen en drie maanden rusttijd is dan ook een must. Jammer, want dit is het soort beautytruc waar ondergetekende moeiteloos aan verslaafd zou kunnen worden.

Een ander minpunt: het gebrek aan intimiteit. Het salon is klein, dus de zetels staan dicht bij elkaar. Ik hoor de conversaties van andere klanten, en voel me zelf, vooral tijdens de pauzes, ietwat belachelijk. Een gordijn voor meer privacy zou geen overbodige luxe zijn.

De conclusie

Dit is duidelijk het geheim achter de mysterieuze blik van actrices. Al wie houdt van beauty, moet deze behandeling zeker een keer proberen.

L’atelier du Sourcil, Fort Jaco, Waterloostraat 1302, 1180 Bruxelles, 02/372.16.31, op afspraak van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur, reconstructie €30, Réhaucils® + kleuring €100, www.atelierdusourcil.com.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Atelier du sourcil, Getest, Wenbrauwen, Wimpers.