Kappers: twee stijlen, twee sferen
© Atelier Geraud

Kappers: twee stijlen, twee sferen

Leestijd: 2 min

In Antwerpen is er de gevestigde waarde L'Atelier Geraud. In Brussel is er het gloednieuwe salon Brecht Van Dam. Drie dingen hebben deze kappers gemeen: kwaliteit, creativiteit en tijd. Hier wordt nog écht uitgebreid aandacht aan jou en je haardos besteed. Een andere sfeer, een andere stijl, maar toch kom je twee keer tevreden buiten.

Hoe kan dat? Zowel Serge Audenaert als Brecht voelen aan je haren, stellen vragen, luisteren goed naar wat je denkt over je haar en hoe je het zou willen hebben. Ze durven ervoor te gaan, maar altijd met jouw wensen in gedachten. En dat is toch het allerbelangrijkste.

kappers

pers

Frankrijk – Engeland

Het mooie herenhuis dicht bij de Meir herbergt een vaste waarde in het kapperslandschap: l‘Atelier Geraud, lid van het prestigieuse ‘The Leading Salons of the World”. Al dertig jaar staan er twaalf kappers en coloristen garant voor een verfijnde en unieke kapstijl. Dit salon straalt een Franse klasse uit.

In het hyper-hippe salon Brecht Van Dam op de Leuvensesweg in Brussel – recht tegenover de senaat- worden moderne kunstwerken te koop aangeboden. De raak gekozen, authentieke vintagemeubelen geven de kapperzaak-kunstgalerij een touch van underground-gentrified Londen.

De sfeer is natuurlijk totaal bijkomstig als het over de ‘hoofd’-zaak gaat. Maar zelfs in de kapperstechnieken kan je de parallel verder trekken. L’Atelier Geraud gaat nog terug op de technieken van Dessange en gebruikt Franse producten, terwijl Brecht Van Dam de knepen van het vak leerde bij de Britse haarketen Tony&Guy en zweert bij producten van Engelse makelij.

 

Kleuren

Bij L’Atelier Geraud stoomt de derde generatie zich klaar. Robin, de dochter van Serge Audenaert was net op kleurcursus in Parijs om zich te vervolmaken. Volgens haar vader heeft ze echt een gave om de juiste kleuren bij een gezicht te kiezen. Kleuren is een vak apart. In het Salon werken ze voor de kleuring met l’Oréal Professionnel-producten.

Bij Brecht Van Dam neemt de Zuid-Afrikaanse rechterhand van Brecht, Samantha, de kleuring voor haar rekening. Zonder aarzelen, maar met veel inzicht kleurt ze je van bruin naar blond of van blond naar pink.  Met de producten van iD Hairpaint free kan ze haar creativiteit helemaal kwijt én de klant voelt er zich comfortabel bij. Samantha mixte twee kleuren en mijn haar zag er erg natuurlijk uit en nog belangrijker: ik heb er langer dan zes maanden mee kunnen doen, de uitgroei verdwijnt op natuurlijke wijze in de kleurschakeringen.

Producten om u tegen te zeggen

Beide kappers zijn blij met de nieuwe trends om je haar zo natuurlijk mogelijk te laten vallen – en ik ook. Serge Audenaert knipte mijn haar in een kort zomerkopje. Zo perfect gedaan dat ik enkel moet wassen, kammen en hup klaar! Het groeit bovendien zeer mooi uit. In Antwerpen komen de Shu Uemura-producten met een heuse Aziatische ceremonie: een zachte massage verspreidt een heerlijke geur. De producten bevatten een hoge dosis natuurlijke bloemenolieën, die nog verfijnder en hydraterender zijn dan olie op basis van planten. Deze producten zitten in het hoogste gamma van haarproducten en dat merk je aan de kwaliteit van je haren. Het is dus niet slecht om in zo’n shampooflesje te investeren en thuis je haar verder te verzorgen.

Brecht Van Dam zweert dan weer bij het brede gamma van Label.m omdat elk haartype ermee bediend kan worden. Ook hier zijn de ingrediënten van een hoge kwaliteit. Label.m organiseert veel workshops en ze zijn de officiële sponsors op de London Fashion Week. Zo pikt Brecht de laatste technieken op.

L’Atelier Géraud – Otto Veniusstraat 23 – 2000 Antwerpen – 03 233 88 67

Brecht Van Dam – Leuvenseweg 34, 1000 Brussel – 0487 16 43 70

Ontdek ook onze lievelingskapper in Knokke!

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Haar, Kapsalon.