Getest: Ikari Mineral, minerale foundation, concealer en blush
© Vicky Dorny

Getest: Ikari Mineral, minerale foundation, concealer en blush

Leestijd: 2 min

Voordien stond Ikari Cosmetics vooral bekend om zijn gespecialiseerde huidverzorging. Vanaf nu werk je je ritueel af met de Ikari Minerals, een lijn minerale make-up die perfect bij je huid past. 

Bij de Carpe Kliniek, waar je Ikari Cosmetics kan aanschaffen, word je huid onderworpen aan een grondige analyse. Samen met de huidconsulent bekijk je wat je problemen zijn, waar je aan zou willen werken en welke producten daarvoor geschikt zijn. Ook nadien ben je welkom om het resultaat te evalueren – dat maakt de aanpak van de Skin Experts uniek. Aanvullend op de verzorgingsproducten is er nu ook Ikari Minerals, een gamma minerale make-up bestaande uit foundation, concealer, blush en een zachte kabuki-kwast.

Getest: Ikari Mineral, minerale foundation, concealer en blush

Een bekentenis, ik heb nog nooit poederfoundation gebruikt. Met mijn ietwat droge huid verkies ik een waterige textuur die ik aanbreng met een sponsje voor een zachte, gezonde glans. Poeder, dacht ik, droogt alleen meer uit en maakt mijn huid dof. Deze minerale poeders zijn echter vrij van talk en bewaarmiddelen: twee belangrijke boosdoeners. Mooi meegenomen is de SPF 20.

De mineralen hechten beter aan olie dan aan water, en zouden daarom minder diep in de poriën dringen. Dat maakt de poeders ook uitermate geschikt als je last hebt van acné, allergieën of een gevoelige huid. Omdat het poeder even tijd nodig heeft om zich te vermengen met de huideigen oliën, zie je het mooiste resultaat pas na een half uurtje. We demonsteren het graag!

ikari-cosmetics-review-01-geen-make-upBeginnen doe ik zoals altijd met een gereinigd en gehydrateerd gelaat. Mijn huid doet het goed momenteel, geen puistjes of onzuiverheden. Mijn teint zie ik liever iets egaler.

ikari-cosmetics-review-02-foundation-links
Loose Base, de foundation, breng je als volgt aan: je schud een kleine hoeveelheid van het poeder in het deksel en draait de kabuki-kwast erin zodat het product egaal over de haartjes verdeeld wordt. Met een zachte, ronddraaiende beweging breng je twee laagjes aan op het gezicht en de hals. In de foto draag ik enkel op de linkerkant foundation. Mijn huid ziet er in een handomdraai een stuk frisser en egaler uit.

ikari-cosmetics-review-03-concealer-links
Op deze foto draag ik de foundation op het hele gezicht, en de concealer aan de linkerkant. De concealer breng je aan met een kleinere kwast (ik gebruike een stevige oogschaduwkwast) en verbergt donkere kringen, vlekjes en acné en acnéletsels. Je kan ‘m in principe gebruiken om te highlighten, maar daar is het poeder voor mij te donker voor: dit product is slechts in één kleur te verkrijgen…

ikari-cosmetics-review-04-blush-beide
Ten slotte bracht ik de blush aan. Ikari biedt je de keuze tussen twee kleuren: koel, een zacht oudroze en warm, een zachte perzikkleur. Persoonlijk houd ik meer van perzikkleurige blushes, maar ik begrijp zeker waarom de Skin Experts me de koele kleur aanraden. De tinten zijn universeel flatterend en zeer gepigmenteerd. Je brengt ze aan als elke andere losse blush: voorzichtig opbouwend, met een zachte kwast.

ikari-cosmetics-review-05-full-face
En dit is het eindresultaat: een zachte, naturelle look. Met oogschaduw van M.A.C in Concrete vulde ik mijn wenkbrauwen in én tekende ik een zacht lijntje tussen de bovenste wimpers. Commando en Blow uit het Naked Ultimate Basics palet van Urban Decay lichten de ogen subtiel op. Mascara is de Volume Reveal van Bourjois in Radiant Black, en op de lippen draag ik de Rouge Allure Gloss van Chanel in 137 Super Nude. Op de cupidoboog, jukbeenderen en onder de wenkbrauwen gebruikte ik Afternoon Glow van Bobbi Brown – mijn favoriete highlighter.

Het verdict

Eender welke vloeibare foundation vraagt meer tijd en werk dan deze poederfoundation. Ben je niet erg handig in het aanbrengen van make-up, dan is deze lijn een aanrader: door het gespecialiseerde advies loop je niet met de verkeerde kleur buiten en het gebruiksgemak van de producten is ongezien. De dekking is licht tot medium op te bouwen.
Eén kleur concealer is echter erg beperkt. Heb je een blanke huid en kies je makkelijk een foundation uit de twee lichtste kleuren bij de drogist? Dan is de concealer waarschijnlijk prima.
De blush is erg mooi en blijft, net als de rest van de producten, lang op zijn plaats. Het geheel voelt fluweelzacht op de huid, droogt niet uit en vraagt op een droge tot normale huid geen touch ups doorheen de dag. Een mooi gamma van Ikari dus!

Loose Mineral Foundation: € 44,99
Loose Mineral Blush: € 34,99
Loose Mineral Concealer: € 24.99
Kubaki kwast: € 29.99

Het gamma (advies inbegrepen) is verkrijgbaar bij Carpe. Meer informatie vind je op de website van Ikari.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Carpe Kliniek, Ikari Cosmetics, Ikari Mineral, Review.