Getest: de facial bij Rainpharma
© rainpharma spa

Getest: de facial bij Rainpharma

Leestijd: 1 min

Het Belgische beautymerk Rainpharma heeft in zijn flagship store een kleine spa waar je terecht kan voor lichaams- en gezichtsbehandelingen. Beautyredactrice Franciska trok naar de Wilde Zee voor een facial op maat. 

Het doel van een gelaatsbehandeling bij Rainpharma: je huid behandelen zodat ze exact krijgt waar ze op dat moment nood aan heeft. Geen enkele facial is dus dezelfde. De schoonheidsspecialiste kijkt naar je huid en haar noden, past de skincare die ze gebruikt daaraan aan en stelt een masker op maat samen. Alle producten zijn natuurlijk en worden in België geproduceerd. (Ze verschillen ook van de producten die je voor thuisgebruik kan kopen, maar vullen die lijn wel aan.)

“Op de dag van de facial zit ik met een stevig virus dat het op mijn buik en luchtwegen heeft gemunt. Ik voel me op zijn zachtst gezegd wat slapjes en kan dus wel wat verwennerij gebruiken. En die krijg ik. Een uur lang. Om me al wat zen te krijgen voor de eigenlijke behandeling begint, krijg ik eerst een ontspannend voetbadje in de pedicureruimte beneden. Mijn voeten worden gewassen en ingemasseerd met voetcrème. Daarna mag ik naar één van de cabines op de eerste verdieping voor de facial. De schoonheidsspecialiste bestudeert mijn huid: die is normaal, maar mijn wangen zijn wat gevoeliger en slaan snel rood uit. Ze kiest dus producten voor de normale tot vette huid, gecombineerd met kalmerende en verzachtende ingrediënten. Ze reinigt mijn gezicht (een dubbele reiniging, zoals in Azië), geeft me een peeling en een ontspannende gezichtsmassage met een olie op maat. Daarna krijg ik een kalmerend en zuiverend kleimasker. Erg fijn: waar je in veel schoonheidscentra een kwartier lang alleen wordt gelaten met zingende walvissen of panfluittonen op de achtergrond, mag ik hier kiezen uit een voet-, hoofdhuid- of nek- en schoudermassage terwijl het masker inwerkt. (Ik kies de laatste.) Het uur is zo voorbij: ik voel me helemaal ontspannen en uitgeslapen, mijn gezicht heeft een gezonde glow. Alsof dat virus al een week uit mijn lichaam is.” 

€ 60 voor 60 minuten, meer info via de website. (Je kan ook voor 30 of 90 minuten kiezen aan respectievelijk € 30 en € 90.)

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beauty, Belgische beauty, Facial, Getest, Kleimasker, RainPharma, Skincare.