Getest: bye bye muggen!
©

Getest: bye bye muggen!

Leestijd: 2 min

Op de Marie Claire-redactie testen we graag alles uit. Van luxueuze nieuwe foundations over facials tot, jawel, anti-insectenproducten. Deze nieuwkomers houden muggen en andere insecten op afstand of verzachten de gevolgen van een insectenbeet. Omdat het in het leven nu eenmaal niet alleen/altijd om glamour en luxe draait…

Beten voorkomen met… Elro Insectenlamp (€ 24,95 via bol.com)

Insectenlamp

Wat is het? Je stopt het toestel in het stopcontact en de speciale LED-lamp trekt muggen aan om ze vervolgens meedogenloos te verschroeien. De lamp is veilig en milieuvriendelijk (ze verbruikt enkel wat elektriciteit). Inclusief schoonmaakborsteltje.

Moderedactrice Katrien test.

“De zomer laat op zich wachten, de muggen helaas niet. Na het jarenlang testen van allerlei producten, toestellen en huis-tuin-en-keukenmiddeltjes (tot het drinken van gin-tonics toe) had ik de hoop op een muggenvrije slaapkamer zowat opgegeven. Na nog een slapeloze nacht waarbij mijn man als insectenvanger van dienst staat te wiebelen op het bed, lamp in de ene hand, roze vliegenmepper in de andere, vind ik als bij toeval een insectenrepeller in de koopjesbak van de supermarkt. Ik herinner me het geknetter van de lampen aan de caravans van onze Nederlandse buren op de camping (jaren geleden uiteraard) en aangemoedigd door het gebrek aan slaap besluit ik het erop te wagen. Het witte plastic ding is niet bepaald een voorbeeld van topdesign en je moet het blauwe lichtschijnsel erbij nemen maar, en dat is toch het belangrijkste: het wérkt. Zonder geurtjes of hoogfrequent gezoem (zelfs geen geknetter) met vage ochtendhoofdpijn als gevolg, geen vervelende peperdure navullingen: gewoon lamp in stopcontact en af en toe wat restanten wegborstelen. In de slaapkamer valt er geen mug meer te bespeuren, de overlevenden zijn nu collectief naar de living gevlucht waardoor ik nu de aanschaf van een tweede toestel overweeg.”

 

Insectenbeten verzachten met… Bite Away (€ 32,95, bij de apotheek) 

Bite Away

Wat is het? Dit toestelletje gebruikt warmte om insecten- en kwallenbeten en aanvaringen met brandnetels meteen te verzachten. Het verspreidt 3 of 6 seconden lang een geconcentreerde warmte van 51°C waardoor je lichaam geen histamine gaat aanmaken. (Die stof zorgt voor jeuk en zwellingen.) Gevolg: jeuk, pijn en zwellingen worden onmiddellijk voorkomen of worden sterk verminderd.

Beautyredactrice Franciska test.

“Ik verhuisde onlangs van de hoofdstad naar Ekeren-Donk (voor de liefde, jawel!), een plek zonder metro, gin-tonics van De Roskam of vintagewinkels, maar met een overload aan muggen. (Ik blijk in overstromingsgebied te wonen met dank aan een beekje in de buurt waar muggen blijkbaar graag broeden.) Heel lang hoef ik dus niet te wachten om dit Duitse toestel uit te testen. In principe geldt dat je drie seconden instelt voor kinderen en gevoelige huiden en zes voor volwassenen. Omdat de temperatuur me toch wat afschrikt, kies ik voor de korte pijn. Letterlijk. Ik plaats het toestel op de plek waar ik net ben gebeten: het voelt drie seconden lang alsof mijn huid verbrandt, maar onmiddellijk erna voel ik geen jeuk meer. De muggenbeet zwelt later ook niet op. Bite Away is esthetisch gezien misschien geen hoogvlieger, maar hij helpt wél. Deutsche Gründlichkeit, jawohl!”

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Bite away, Elro, Getest, Insectenbeten, Insectenlamp, Muggen, Repeller.