GETEST: De Brow Bar van Benefit
© @trixedenb

GETEST: De Brow Bar van Benefit

Leestijd: 2 min

Ik beken: als het op mijn wenkbrauwen aankomt, modder ik eigenlijk maar wat aan. Ze zijn dik en rommelig, de stugge haartjes in groten getale aanwezig. Ze groeien snel, heel snel, waardoor ik wekelijks verdwaalde haren wegpluk en bijna elke dag het gazon aan dons tussen mijn wenkbrauwen moet onderhouden. Maar een weloverwogen vorm hebben ze niet. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!  

Het Amerikaanse Benefit is een pionier in het vak. De Brow Bars en hun Brow Services waren al gerenommeerd lang voor de Instagram wenkbrauw een begrip werd en pincetten massaal verruild werden voor potlood, poeder en gel. Bigger is better is hier de leuze en de Brow Specialists staan dan ook onder stikte instructies om zo weinig mogelijk haartjes weg te harsen, voor een natuurlijk resultaat.

Het concept

“Beginnen doe we altijd met Brow Mapping”, vertelt mijn Brow Specialist Karin. “Met een potlood op je neusvleugel, recht naar boven wijzend, duid je het begin van je wenkbrauw aan. Het hoogste punt ligt op de denkbeeldige lijn van je neusvleugel naar je pupil. De staart eindigt op de lijn die door je neusvleugel en je ooghoek loopt.”

Brow Mapping

Benefit Cosmetics

Je kan het hele proces, van Brow Mapping tot het bijtekenen van je nieuwe wenkbrauwen, volgen met de spiegel in de hand, zodat je later thuis zelf aan de slag kan met pincet en je favoriete wenkbrauwproduct.

En… wax!

Tot zover de uitleg, nu de praktijk. De streepjes zijn getekend, de was wordt opgewarmd. Om mij gerust te stellen, krijg ik wat wax op mijn onderarm, zodat ik weet wat me te wachten staat. Dit is namelijk de eerste keer dat ik eender welk lichaamsdeel laat harsen, en hoewel het plukken met een pincet me niks doet, baart warme wax boven mijn ogen me toch een beetje zorgen.

De strip gaat erop, de wax wordt afgetrokken. Het voelt een beetje alsof je getikt word met een elastiekje… nauwelijks pijn te noemen dus.

Nog steeds met de spiegel in mijn hand, wordt het gebied tussen mijn wenkbrauwen eerst aangepakt. Het wegnemen van de donshaartjes zorgt ervoor dat het eindresultaat nog netter oogt én dat je foundation mooier zit. Daarom wordt ook het dons boven en naast je wenkbrauwen zorgvuldig verwijderd.

De waxstrip wordt eraf getrokken. Oef, dit is al wat intenser dan de demonstratie op mijn hand. 

De moeilijke wenkbrauw

Dan is het tijd voor mijn ‘moeilijke’ wenkbrauw. “We hebben allemaal een goede en een slechte wenkbrauw”, aldus Karin. Ze vertelt dat, net zoals weerborstels in je haar, koppige wenkbrauwhaartjes ontstaan in de baarmoeder. The more you know

Alles gaat naar verwachting, tot de laatste zone: de onderkant van m’n wenkbrauw, aan de kant van de slapen. Kleinzerig ben ik niet, maar ik moet bekennen dat dit toch pijn doet. Omdat ik veel vet heb in mijn bovenste oogleden, is het moeilijk om ze strak te trekken. En laat dat strak trekken nu net de beste manier zijn om de pijn te vermijden. Ai ai ai. Dat belooft voor mijn andere, vollere wenkbrauw, waar meer haartjes verwijderd moeten worden. 

Met de tanden stevig op elkaar geklemd, doorsta ik ook het waxen van mijn linkerwenkbrauw. Ik ga me niet sterker voordoen dan ik ben: waar veel haartjes weg moeten, is de pijn kort maar krachtig. Maar het resultaat? Daar ben ik van onder de indruk. Mijn oogleden lijken gelift en mijn blik is frisser. 

Benefit Brow Bar wenkbrauw harsen

Conclusie

Ik ben overtuigd en ik ben niet alleen. Wie de Brow Service heeft uitgeprobeerd, spreekt steevast van een aangename ervaring. “Bij Benefit willen we onze klanten op hun gemak stellen door een vriendschappelijke sfeer te scheppen. We zijn gewoon meisjes onder elkaar, dat gevoel willen we versterken door de vrolijke aankleding van onze Brow Bars”, vertelt de Belgische National Brow Artist Jessika Ben Habib. 

De Benefit Brow Bars vind je in de Antwerpse en Brusselse vestigingen van Inno. Er is ons toegefluisterd dat ook de counter in Gent binnenkort de Brow Services zal kunnen aanbieden… We houden je op de hoogte!

Benefit Brow Bars, www.benefitcosmetics.com. Voor het harsen en stylen van je wenkbrauwen betaal je €22. Voor €32 worden je wenkbrauwen ook geverfd. Voor het beste resultaat herhaal je de behandeling best maandelijks.

Foto’s door Trix Eden Breuls.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Benefit, Brow Bar, Harsen, Wenkbrauwen.