Getest: kapsalon Avenue Concept
© Avenue Concept

Getest: kapsalon Avenue Concept

Leestijd: 2 min

Beautyredactrice Franciska trok naar Heist-op-den-Berg om Avenue Concept te testen en ontdekte dat dat zoveel meer is dan een traditioneel kapsalon. 

Eric en Annick Goossens toverden hun traditionele kapsalon begin dit jaar om tot een totaalconcept. Je kan er nog steeds terecht om je haar te laten knippen, wassen en kleuren, maar je kan er ook boeken en decoartikelen kopen in samenwerking met plaatselijke boekhandel Het Voor Woord en plaatselijke interieurwinkel Certa Idea en een glaasje Italiaanse wijn drinken in de wijnbar. De zaak biedt ook een Italiaans ontbijt of lichte lunch aan. In de shop kan je terecht voor de producten van Kérastase, L’Oréal Professionnel, Matrix, Redken en Shu Uemura – en professioneel advies – en voor een gepersonaliseerde haaranalyse. Op de eerste verdieping vind je de barber shop, erg populair bij mannen in de streek, en het Shu Uemura-privésalon.

Avenue Concept. Eyeshoot Photographs

De welnessruimte. Copyright: Eyeshoot Photographs

Beautyredactrice Franciska testte een Kérastaseritueel en liet haar haar knippen.

“Ik beken: ik ga niet graag naar een nieuwe kapper. Omdat ik al iets te vaak teleurgesteld het salon heb verlaten. Maar mijn lokken hebben dringend een knipbeurt nodig – de punten zijn droog en gespleten omdat ik een kappersbeurt te lang heb uitgesteld – en ik raak maar niet bij mijn kapper in Brussel. Dus stap ik op een vrijdagochtend in maart Avenue Concept binnen, een ruime zaak met veel licht en vriendelijk personeel (niet onbelangrijk).

In de shop en diagnoseruimte stelt kapper Eric me gerichte vragen: wat wil ik met mijn haar laten doen, in welke staat is het, heb ik problemen met mijn hoofdhuid… Op basis van mijn antwoorden stelt hij aangepaste producten voor het Kérastaseritueel voor. De Bain Riche Dermo Calm-shampoo moet mijn hoofdhuid kalmeren. Het Resistance Masque Thérapiste moet mijn haar versterken. Wat mijn kapsel betreft moeten de dode punten eruit. Een frou raadt Eric af omdat mijn ogen en gezichtscontouren dan minder goed zouden uitkomen. We besluiten de punten bij te knippen en in de lengtes lichte laagjes te knippen zodat mijn natuurlijke golven beter uitkomen als ik mijn haar aan de lucht laat drogen, wat ik vaak doe.

Avenue Concept. Copyright: Eyeshoot Photographs

Eén van de knipruimtes. Copyright: Eyeshoot Photographs

Ik ga naar de welnessruimte waar kapster Stefanie mijn haar wast en verzorgt. Ik krijg ook een uitgebreide, erg ontspannende hoofdhuidmassage. (Die is voor mij sowieso het hoogtepunt van een bezoek aan de kapper, maar deze is uitzonderlijk goed.) Dan mag ik naar één van de knipruimtes waar Stefanie mijn haar opnieuw leven inblaast. Figuurlijk – bye bye, dode puntjes! – maar ook letterlijk: ze gaat aan de slag met föhn en vier borstels om golven en volume in mijn haar te krijgen.

Ik verlaat het salon met haar dat opnieuw mag worden gezien en ben erg tevreden met het resultaat, wat niet altijd het geval is als je een nieuwe kapper uittest. Maar bij Avenue Concept wordt er echt naar je geluisterd en kennen ze hun producten door en door. Deze zaak zou niet misstaan in Antwerpen of Brussel, maar ligt simpelweg iets landelijker. Wat mij betreft een aanrader.”

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Avenue Concept, Getest, Haar, Kapper.