GETEST: Aveda’s Mo’na Spa in Mechelen
© Laura De Coninck

GETEST: Aveda’s Mo’na Spa in Mechelen

Leestijd: 1 min

Ik mag in Mechelen een nieuwe spa gaan uittesten. Na enkele drukke weken en strakke deadlines komt dit als geroepen. Onder Mo'na, het Mechelse salon van schoonheidsmerk Aveda, hebben ze sinds oktober vorig jaar ook een wellnesskelder. En ja, ik geef toe dat dat wat creepy klinkt, maar niets blijkt minder waar!

Het eerste woord dat mij te binnen schiet bij het betreden van de wellnesskelder is ‘stijlvol’. De zwarte plafonds, witte muren met geïntegreerde ligtafels in Mortex (een structuurverf die vaak in hamams gebruikt wordt) en gouden accenten geven me een instant ‘cocoongevoel’ – om het woord baarmoedergevoel niet in de mond te hoeven nemen.

Mijn voeten worden gewassen en ik leg me languit op een van de hamambanken. Mijn hele lichaam wordt zone per zone zorgvuldig gescrubd met een suikerscrub en de zelf gekozen heerlijke geur van Shampure met ylang ylang en lavendel. Heel rustgevend.

aveda spa wellness mechelen mo'na

Laura De Coninck

Wanneer ik daarna onder de regendouche sta, voelt mijn huid zo zacht als een stel babybilletjes. Nadien mag ik een uur lang genieten van de ruimte. Of ik al gehoord heb van de ‘swang’? Nee, niet direct. Maar ik ben wel benieuwd.

Het blijkt een groot, leren ligbed met een stel uv-lampen erboven. De lampen geven enkel ‘goede’ uv-stralen af die je huid ertoe aanzetten om vitamine D te produceren. Terwijl de warmte me tegemoet komt, begint het bed zelfs zachtjes te wiegen. Het wat gewichtsloze gevoel dat dat teweegbrengt, is even wennen, maar al gauw laat ik me helemaal zen schommelen.

Daarna geniet ik van de infraroodsauna  en voor ik het weet, is mijn tijd om. Dit was precies wat ik nodig had. Twee uurtjes me-time om ongestoord te genieten van de rust en wat verwennerij. Zaakvoerder Stijn zorgt er zelfs voor dat mijn haar nog wordt gewassen en gedroogd voor ik helemaal ontspannen de deur uitwandel.

Mo’na Salon & Spa, Korenmarkt 49, 2800 Mechelen, 015/34.01.30, www.mo-na.be.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Aveda, Mechelen, Spa.