Getest: de Apothecary Preparations van Kiehl’s
©

Getest: de Apothecary Preparations van Kiehl’s

Leestijd: 2 min

Kiehl's komt in september met Apothecary Preparations, een gepersonaliseerde skincare-service. Onze beautyjournaliste mocht begin juli als eerste in België plaatsnemen in de Kiehl's store voor een uitgebreide analyse en smeert nu al twee maanden skincare op maat. Haar bevindingen lees je hier. 

“Met de Apothecary Preparations willen we terug naar onze apothekersoorsprong, we willen ter plekke en op maat verzorgingsproducten maken,” vertelt Tobia Maes van Kiehl’s. “We hebben de Skin Atlas samengesteld, een boek met vijf huidproblemen. Je kiest de twee problemen die je het meest storen en die je wil aanpakken: roodheden, vale teint, rimpels, poriën of een ruwe huidtextuur. Per probleem bestaat er een complex. Wij geven je twee complexen en het hydraterende en versterkende Skin-Strengthening Concentrate mee die je thuis zelf moet mengen zodat de producten zo vers mogelijk blijven.”

Kiehl’s is natuurlijk niet het eerste merk dat met gepersonaliseerde skincare komt: zo steunen Ikari en Ioma volledig op skincare op maat, maar bij Kiehl’s komen er geen machines die vreselijke foto’s van je gezicht maken aan te pas. (Anderzijds weet je dus ook wel niet welke onderhuidse schade je al hebt opgelopen.) Je bepaalt zélf wat je stoort aan je huid – het personeel van Kiehl’s pusht je nergens, maar begeleidt je doorheen de Skin Atlas – en welke probleempjes je wil aanpakken.

Je komt zo’n vier à zes maanden toe met je concentraat-op-maat dat je daarna opnieuw kan laten maken. Of je laat een volledig nieuwe formule samenstellen omdat je andere problemen wil aanpakken.

kiehl's apothecary preparations

Ik overloop met Tobia elk probleem in de Skin Atlas: via foto’s bepaal ik in welke categorie roodheid, rimpels, vale teint, poriën en een ruwe huidtextuur ik mezelf plaats. Ik geef mezelf overal een 2, op roodheid na, die krijgt een 3. Ik vind mijn roodheden het meest storende in mijn gezicht (hoewel ze al bij al goed meevallen) en kies dus resoluut voor het Redness Neutralizing Complex met zonnebloemolie en vitamine E. Ik twijfel tussen het Brightening of het Texture Refining Complex, maar kies uiteindelijk voor het eerste dat bij elk huidtype past en vitamine C bevat dat je huid moet doen stralen.

Tobia test ook nog welk huidtype ik ben (normaal, met een lichte neiging naar droog) en het vochtgehalte in mijn huid: ik haal 39,8. Vanaf 40 kan je over goed spreken. En vertelt me dan welke andere Kiehl’s-producten ik eventueel nog kan smeren. 

kiehl's apothecary preparations

Ze bereidt de tubetjes met concentraten voor en stopt ze alle drie in een doosje. (Ik ben fan van de retro apothekerspackaging met gepersonaliseerd etiket.) Thuis moet ik alles 20 seconden lang met elkaar mengen. (De producten worden nog niet in de winkel gemengd omdat ze apart verpakt veel langer vers blijven. Voor het geval je thuis nog even wil wachten om te beginnen smeren.)

kiehl's apothecary preparations

Eens thuis, meng ik de tubetjes grondig met het serum. Ik gebruik het serum nu twee maanden één à twee keer per dag bovenop mijn gewone oog-, dag- en nachtcrème en mijn wekelijkse peeling en masker. Mijn huid ziet er goed uit; ik gebruik ook minder foundation, maar dat kan ook aan het mooie weer liggen. Ik heb nog steeds last van roodheid, misschien wel een tikje minder, maar ook dat kan aan het mooie weer liggen.

Ik vind dit een mooie extra service aan een eerlijke prijs (je komt minstens vier maanden toe met je serum). Maar je moet wel je eigen huid wat kennen en weten wat je wil. Er is ook geen hoogtechnologische machine die onderliggende huidprobleempjes toont of je huid uitvergroot zodat problemen sneller kunnen worden opgemerkt. Anderzijds hoef je de rest van je skincareroutine niet helemaal om te gooien, maar voeg je dit concentraat simpelweg toe aan je dagelijkse verzorgingsritueel.

De consultatie en het serum met twee concentraten kosten € 95. Je kan een consultatie laten uitvoeren in de Kiehl’s-shops in Gent, Antwerpen en Brussel, bij Senteurs d’Ailleurs in Brussel en bij Cosmeticary in Luxemburg. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Apothecary Preparations, Beauty, Concentraat, Gepersonaliseerde skincare, Kiehl's, Roodheid, Serum, Skincare, Vale teint.