Fusalp: stijl en performance, ook naast de piste
© Fusalp

Fusalp: stijl en performance, ook naast de piste

Leestijd: 2 min

Door innovatie en een echte modevisie toe te laten in zijn ateliers, is Fusalp meer dan een ontwerper van technische ski-kledij, en vestigt het merk zich als referentie op het vlak van stijlvolle mode die in alle seizoenen relevant is.

 

Door de grenzen van mode en functionaliteit te verleggen, maakt Fusalp slimme kleding die stijl, knowhow en vertrouwen uitstraalt als antwoord op wereldwijde uitdagingen. Het merk, dat zijn naam dankt aan een samentrekking van ‘fuseau des Alpes’, werd opgericht in 1952 door twee kleermakers uit Annecy. De oprichters verenigden hun vakkennis en ondernemerschap en openden oorspronkelijk een winkel met enkel ski-kledij. Met een uitgesproken DNA dat overal ter wereld erkend wordt als een stijl die geschikt is voor zowel de zomer als de winter, de stad en de bergen, geeft Fusalp een twist aan zijn historische voorschriften om aan te sluiten op een resoluut hedendaagse visie. Artistiek directrice Mathilde Lacoste combineert traditie en moderniteit met innovatie en stijl en creëert zo een verbinding tussen Annecy, het Parijse atelier van het merk, en de hele wereld.

Het huis Fusalp breidt immers verder uit en telt voortaan 60 winkels met alle collecties in meer dan 25 landen. De locatie van de winkels is nooit toevallig gekozen. Zo heeft het merk er net een gloednieuw flagship bij op de prestigieuze avenue George V in Parijs, vlak bij de Champs-Élysées. De winkel werd ontworpen door interieurarchitect Dillon Garris en biedt alle Fusalp-collecties voor mannen en vrouwen aan, van skimode en technische confectiekleding tot accessoires. Van een transparante gevel tot een kabelbaancabine met strakke en metalen lijnen. Fusalp is nu ook te vinden in België, op de prestigieuze Louizalaan in Brussel. Op 20 oktober komt er ook een pop-up store in Knokke, die er zes maanden lang geopend blijft.

VESTE SANS MANCHES PAULA

Paula-Mouwloos Jack, 590 euros

Confectie voor naast de piste

Met vijftig jaar ervaring op de teller ontwerpt Fusalp iconische kledij om ze nadien heruit te vinden. De collecties vieren de kunst van beweging en Franse elegantie via unieke en sporty-chique snits. Hoewel Fusalp in de eerste plaats het hoge technische en innovatieve niveau van zijn stoffen wilt behouden (waterdichtheid, slijtvastheid, stabiele afmetingen, kleurvastheid, elasticiteit enz.), is het merk er zich ook van bewust dat we onze planeet moeten beschermen. De besneeuwde bergen rond het Meer van Annecyherinneren daar dagelijks aan. Fusalp ziet hier nauwlettend op toe, want mooi moet ook goed doen.

 

Iconische stukken, een stijlvolle uitstraling

De Phedrecape is een van de must-haves en helemaal Fusalp: een brede snit in combinatie met een warme kap voor een silhouet dat in beweging is. De gesatineerde wind- en waterdichte keperstof heeft een diamantvormige wattering die de ultravrouwelijke uitstraling accentueert en een moderne en edgy look creëert. Zo kom je de winter warm door zonder aan stijl in te moeten boeten. De Meikajas in dik, langharig imitatiebont is gewatteerd, heeft een oversized fit en is gestructureerd met inzetstukken van softshell. Je combineert hem met een skilegging of stadsbroek naargelang je humeur, het seizoen en de gelegenheid, voor een zelfverzekerde en vastberaden uitstraling.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Fusalp

 

LEES OOK:
Maak kennis met ‘The 1″, de nieuwe it-bag van IKKS
Agendatip : Maasmechelen Fashion Week
Belg Igor Dieryck kaapt hoofdprijs weg op het festival van Hyères

Commercieel team De artikels van >