Een vollere huid? Dit zijn de ‘fillers’ van vandaag
© Shutterstock

Een vollere huid? Dit zijn de ‘fillers’ van vandaag

Leestijd: 1 min

Je huid terug van haar jeugdige volheid voorzien? Dat kan aan de hand van vultechnieken en fillers. Dit zijn de nieuwste methodes.

We kennen allemaal de traditionele vultechnieken met hyaluronzuur en waarschijnlijk hoorde je ook al wel eens over de PRP lift, aka de Vampire Facelift waarbij ze groeistoffen van je eigen bloed in je huid injecteren. Maar nog effectiever zijn de Lippofilling en Nanofat behandelingen: technieken waarbij de huid opgevuld wordt met lichaamseigen vet. Enkel de stamcellen van het vet worden overgehouden en aan de hand van heel fijne naalden oppervlakkig in de rimpel of onder de huid ingespoten.

Het resultaat? Een duidelijke verbetering van zonneschade en littekens, en een algemene verbetering van de huidkwaliteit. De ingreep, waarbij er wat vet uit de dij wordt gehaald, wordt toegepast onder lokale verdoving. Buiten hier en daar een zwelling of een blauwe plek verloopt het herstel vlot. Het kostenplaatje is daarentegen niet min, want je moet toch rekenen op zo’n 1.500 euro.

Dr. Pieter Vermeulen: “Eén van de meest effectieve ingrepen van het moment is een combinatie van een crotonolie peeling, die de huid echt tot in de diepte reinigt, en het opvullen van de huid met nanofat. Je moet er even van recupereren, maar de resultaten zijn verbluffend!”

“De behandeling waar we de laatste tijd mee experimenteren en heel mooie resultaten mee bereiken, is een combinatie van microbotox en hyaluronzuur. Hierbij wordt een verdunde versie van botox gecombineerd met een hyaluronzuur dat vier keer dunner is dan normaal (zoals Belotero Hydro). Dit wordt aan de hand van twintig kleine druppels (daar waar nodig) ingespoten, ideaal om de kleine rimpels rond de wangen mee op te vullen”, aldus Dr. Pieter Vermeulen. Voor deze behandeling moet je rekenenen op een kostenplaatje dat varieert tussen 350 en 500 euro.

Met dank aan Dr. Pieter Vermeulen, plastisch chirurg bij aclinic. Meer info over de behandelingen vind je op www.aclinic.be en www.coupurecentrum.be.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Anti-ageing, Fillers, Plastische chirurgie, Rimpels.