100% festivalproof met de make-uptips van M.A.C
© Pers

100% festivalproof met de make-uptips van M.A.C

Leestijd: 4 min

Welke make-up kan je thuis zelf aanbrengen voor een geslaagde festivallook? Make-upartieste Ines Borgonjon van M.A.C geeft tips en uitleg, opdat jij alle looks thuis kan reproduceren.

“Ik hou van glitters”, aldus Ines Borgonjon. “Glitters zijn geschikt voor iedereen en elk type: jong en oud, gedurfd of klassiek. Alles staat of valt met de hoeveelheid glitters en de manier van aanbrengen. Een klein accentje, zoals een gouden glittereyeliner of een waas van 3D-glitters op je oogleden, is steeds een goede optie. Combineer deze look met een natuurlijke huid en je ziet er effortless mooi uit.”
“Verder zijn kleuren ook heel leuk op festivals. In het dagelijks leven hou je het misschien graag neutraal met aardetinten, maar de festivalwei is dé uitgelezen plek om eens iets uit te proberen. Een frisse smoky eye in koraal- of pasteltinten, of een felle turquoise lijn in en rondom je ogen zijn eenvoudige en frisse zomerse accenten.”
“Zijn je lippen je troef? Speel ze dan uit. Sprankelende kopertinten en metalic glanzende kleuren misstaan zeker niet op een festival. Hou je meer van neutraal, opteer dan voor een glanzende highlighter met een mooie gouden, parelmoer of koraal ondertoon en accentueer je jukbeenderen, cupidoboog, binnenste ooghoekjes en neusbrug.”


/

De theorie in praktijk

“De ideale festivalkit om de zomer 2017 mee door te komen, is voor mij de Eat Glitter for Breakfast and Shine all Day look. Die bekom je in een paar eenvoudige stappen.

Stap 1: Een mooie natuurlijke huid is de beste basis. Start met Face & Body Foundation. Warm je foundation op wrijvend op de toppen van je vingers. Wanneer je voelt dat het product iets meer weerstand biedt, dep je het over je gelaat. Op die manier bekom je iets meer dekking en behoud je nog steeds een natuurlijk en fris effect.

Stap 2: Je huid is op zijn mooist wanneer je glanzende en matte texturen combineert. Breng een vleugje Blot Powder aan naast je neus, op je bovenlip, voorhoofd, kin en onder je ogen. Dit zorgt ervoor dat je foundation goed blijft zitten en je niet te fel zal blinken. In het doosje zit ook een handig spiegeltje zodat je je look handig kan bijwerken of eender waar kan checken of het nodig is.

festival make-up mac tips

Pers

Stap 3: Breng een laagje Mixing Medium Eyeliner aan op je oogleden en vervaag richting je arcadeboog. Doe hetzelfde tegen je onderste wimperrand en verbind onder en boven in een amandelvorm.

Stap 4: Dep de 3D-glitter erover met een kwastje. Je kan zelf bepalen hoe intens je de glitters wil door veel of weinig glitters toe te voegen in laagjes. ‘Verstuif’ de glitters in de arcadeboog door ze met je kwast richting je wenkbrauw uit te wrijven.

festival make-up mac tips

Pers

Stap 5: Creëer een intense blik met de waterproof mascara In Extreme Dimension. Gebruik de bolle tip van de applicator om in detail je wimpertjes aan je binnenste ooghoeken aan te zetten en je buitenste wimpers naar omhoog te duwen voor een bambi-effect.

Stap 6: Kam je wenkbrauwen in model met de Brow Gel Clear. Deze zorgt ervoor dat je haartjes de hele dag goed blijven zitten.

Stap 7: Ik hou ontzettend van de Patentpolisch Lip Pencil Innocent. De kleur is fris en onschuldig. Door de lichte kleur en zachte textuur kan je hem gemakkelijk aanbrengen zonder spiegel.

Stap 8: De Mini Fix+ zorgt ervoor dat je make-up goed blijft zitten, maar ik gebruik hem vooral graag voor het verfrissende effect doorheen de dag!”

/

Wat te doen met je haar

“Het leukst is een kapsel dat mooier wordt naarmate de dag vordert. Ga dus liever voor wat ik graag ‘bewust nonchalant’ noem. Vlechten, dotjes, warrige chignons,… klassieke kapsels die op zijn best zijn en een moderne toets krijgen wanneer de wind erdoorheen waait. Als ze niet al te strak zitten, werkt het altijd goed.”

festival make-up mac tips

Getty Images

Zijn er zaken die we best op zak houden om onze make-up bij te werken? 

“In je minitoilettas hou je best een aantal basics bij. Ik gebruik graag 2-in-1 producten, zoals een gelaatspoeder met spons en spiegel, een getinte lippenbalsem of een mini Fix+-spray die tegelijkertijd fixeert en voor hydratatie zorgt. Voor mensen die het hele weekend op een festival verblijven, zijn onze M.A.C go-sees erg leuk. Dit zijn populaire producten uit onze collecties in miniverpakkingen. Zo zijn er kleine lipglossen, huidverzorging, pigmenten, enz.”

“De grootste uitdaging is natuurlijk om voor een leuke eyecatcher te gaan die tegelijk eenvoudig is en lang blijft zitten zonder dat je al te veel opknapwerk hebt. Ga daarom voor longwear en waterproof producten. Tegenwoordig bestaan er longwear lippotloden, lipsticks, foundations, oogpotloodjes, eyeliners, mascara’s en zelfs blushes en wenkbrauwproducten. Deze producten blijven goed in alle weersomstandigheden. En last but not least: vergeet je zonnefactor niet.”

Heb je tips voor wie het graag simpel houdt, geen uren in de badkamer wil staan maar er wel festivalproof wil uitzien? 

“Absoluut! Eerlijk gezegd vind ik festivallooks op hun best wanneer ze weinig werk nodig hebben met een groots resultaat. Kies voor één eyecatcher – je ogen, je lippen of je huid – waar jij je het beste bij voelt. Het kan heel mooi zijn om op een gladde, gezonde huid een fris glanzende blush aan te brengen en je wimpers te kleuren in een leuke tint zoals roze, blauw of paars.”

Heb je een tip voor een meer uitgesproken, extremere make-up? 

“Wanneer je van het principe more is more bent, kan je best sowieso voor longwear en waterproof producten kiezen. Het zou te spijtig zijn om werk te steken in een prachtige make-up die slechts enkele uurtjes mooi is. Je kan bovenstaande tips combineren met een meer opgemaakte huid waarbij je je vrouwelijke eigenschappen zoals jukbeenderen, een fijne neus en volle lippen kan accentueren door gebruik te maken van shaping en contouring. Werk met een combinatie van lichte en donkere tinten afgewisseld met glanzende en matte accenten, en je ziet er in een handomdraai very instagrammable uit.”

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Festival, Festivallook, How to, Ines Bongonjon, M.A.C, Partyproof, Tomorrowland.