11 x kapselinspiratie voor oudejaarsavond
© Helga Esteb, Andrea Raffin / Shutterstock / Imaxtree

11 x kapselinspiratie voor oudejaarsavond

Leestijd: 2 min

Oudejaarsavond nadert met rasse schreden en je bent van plan iedereen weg te blazen. Je outfit hangt klaar, je make-up is tot in de details uitgekiend, maar wat met je haar? We verzamelden enkele beelden ter inspiratie en geven je de juiste tips... 

Kapselinspiratie: Medaillons in het haar zoals Rihanna

Gary Gershoff / WireImage

Maak een zijscheiding en maak je haar met een stijltang glad. Je voorste lok pin je vast achter je oor. Versier je haar, net als Rihanna, met enkele medaillons.

/

Kapselinspiratie: Kort en nonchalant zoals Kristen Stewart

Helga Esteb / Shutterstock.com

Met een haarlengte op de kin zoals Kristen Stewart is variatie brengen in je kapsel niet altijd makkelijk. Maak een diepe, nonchalante zijscheiding en begin je haar aan een kant vast te pinnen met schuifspeldjes. Steek voor een perfect resultaat ook de korte plukjes in de nek op om je hals te verlengen. Combineer het kapsel met een vrouwelijke jurk en feilloze make-up look voor een elegant resultaat. 

/

Kapselinspiratie: Geüpdatete chignon bij Custo Barcelona

Imaxtree

Gezien op de runway van Custo Barcelona: twee haarspelden om je klassieke chignon een update te geven. Om de babyhaartjes vooraan in toom te houden, spuit je wat haarlak op een tandenborstel en kam je daarmee de weerbarstige haartjes op zijn plaats. 

/

Kapselinspiratie: De versierde paardenstaart van Emilia Clarke

Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Emilia Clarke voorzag haar klassieke, lage paardenstaart van goudkleurig koord om ‘m party proof te maken. Heb je golvend haar en krult de punt van je staart alle kanten op? Spray er hittebeschermer op en haal de stijltang erover. 

/

Kapselinspiratie: Dubbele vissengraatvlecht bij Alice + Olivia

Imaxtree

Ga boheems met twee doorleefde vissengraatvlechten en maak het geheel extra nonchalant door enkele plukken vooraan los te laten. Bewerk ze kort met de krultang voor een zachte, gezakte krul. De vlechten eindig je eerder abrupt, alsof je dringend bloemen moest gaan plukken op de prairie. Gezien bij Alice + Olivia. 

/

Kapselinspiratie: Strakke dot met ingevlochten detail zoals bij Christian Dior

Imaxtree

Een strakke ballerinadot geef je dat tikkeltje extra door, net als bij de Dior-runwayshow, de haren op je achterhoofd in te vlechten. Klassiek aan de voorkant, party aan de achterkant. 

/

Kapselinspiratie: Blake Lively met een subtiele, bezette diadeem.

taniavolobueva / Shutterstock.com

Blake Lively versierde haar nonchalant opgestoken haar met een bezette diadeem. 

/

Wetlook zoals Kendall Jenner

Andrea Raffin / Shutterstock.com

Een favoriet onder modellen: De slicked back look. Breng een crème-gel met wetlook effect aan op een brede kam om het product door je haren te verdelen. Werk af met een haarspray bovenop om te fixeren en een textuurspray op je lengtes voor meer dimensie. 

/

Steek je krullende of golvende haar half op, zoals Diane Kruger.

Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Laat je krullen zien en steek enkel de lokken vooraan op. Romantisch, feestelijk en toch praktisch. Indien nodig, krul je de voorste lokken bij zodat ze op nonchalante wijze achteruit gepind kunnen worden. 

/

De ultrastrakke paardenstaart zoals bij Balmain.

Imaxtree

De strakke, gladde paardenstaart ziet er simpel uit maar wie ‘m al uitgeprobeerd heeft, weet dat de hobbels en bobbels moeilijk te vermijden. Begin met proper haar. Breng je haar al borstelend naar boven en gebruik een serum om het met je handen glad te strijken. De truc tot de perfecte strakke staart is je klassieke haarelastiekje te vervangen door de bungee: een stukje elastiek met haakjes aan beide kanten die je om de staart wikkelt zonder daarbij je hand van je haar te moeten nemen. Je haakt de bungee in het midden van wat zo meteen je staart wordt, draait het elastiekje erom heen en haakt, wanneer alles strak genoeg zit, het tweede haakje in het eerste. Wikkel een plukje haar om het elastiekje om het geheel perfect af te werken. 

/

Kroon van vlechten zoals Olivia Wilde

Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Vanuit een diepe zijscheiding werden Olivia Wilde’s voorste lokken ingevlochten. Ook haar lage chignon werd afgewerkt met vlechten.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Feestdagen, Feestkapsels, Haar, Kapsels, Oudejaarsavond.