Even sprayen, goed beschermd: de UV-gezichtsspray
© UV-sprays

Even sprayen, goed beschermd: de UV-gezichtsspray

Leestijd: 1 min

Mét volledige make-up en toch probleemloos tegen de zon beschermd de deur uit? Dat kan dankzij een nieuwe generatie zonnebescherming: de UV-gezichtsspray. Zonnebrand en rimpels voorkomen was nog nooit zo makkelijk.

In Azië maken ze al langer deel uit van de uitgebreide skincareroutine van vrouwen, in Frankrijk lanceerde Bioderma vorig jaar zijn versie en bij ons was Nannic vorig jaar de eerste met een UV-spray voor het gezicht. Die lijkt qua textuur op een doodgewone waterspray, maar bevat zonnefilters die je huid tegen uv beschermen en zo vroegtijdige huidveroudering helpen voorkomen. De formules zijn technologische hoogstandjes – het is moeilijk om zonnefilters in zo’n vloeibare waterbasis te krijgen, maar ze gebruiken is erg eenvoudig. Simpelweg op je gezicht sprayen en je bent beschermd. Je hoeft de transparante spray zelfs niet uit te smeren.

Proberen kan met deze drie UV-gezichtssprays:

Anthelios Invisible Face Mist SPF 50 van La Roche Posay, € 12, in de apotheek.

Deze verfrissende nevel beschermt je gezicht met een hoge spf.

Hydrabio Eau de Soin SPF 30 van Bioderma, € 13,30, in de apotheek.

De waterspray hydrateert, zit vol antioxidanten die tegen huidveroudering helpen meestrijden en zonnefilters die tegen uv beschermen.

UV Shield van Nannic, € 39,95, in het schoonheidssalon.

Deze spray bevat chemische zonnefilters die in microcapsules zitten zodat ze niet in de huid kunnen dringen en is dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Ze belooft 95% van de uva- en uvb-stralen te blokkeren.

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Skincare, Uv-spray, Zonnebescherming.