Emma Gelaude blikt terug op de maand juli: de highlights
©

Emma Gelaude blikt terug op de maand juli: de highlights

Leestijd: 2 min

Elke maand licht modeonderneemster Emma Gelaude toe welke gebeurtenissen of trends haar bijbleven uit de afgelopen maand. Wat maakte de maand juli zo bijzonder? Deze boeken, podcasts en expo’s las, beluisterde en/of loofde Emma:

/

1. Persoon: Billie Porter

Billie Porter

Amerikaanse Broadway acteur gaat de strijd aan met strikte gendernormen. Hij verscheen op de Oscars in een genderneutrale tuxedo dress en neemt elke rode loper als een kans om een duidelijk statement te maken. Tijdens de Late Show verscheen hij in een glimmend goud Gucci pak en zei:

“We’ve moved beyond the idea that women wearing pants is a problem — thank you Katharine Hepburn. Women wearing pants is powerful, it’s strong, everybody accepts it, and it’s associated with the patriarchy. It’s associated with being male. The minute a man puts on a dress it’s disgusting. So what are you saying? Men are strong, women are disgusting. I’m not doing that anymore. I’m done with that. I’m a man in a dress, and if I feel like wearing a dress, I’m going to wear one.”

Applaus.

/

2. IG België : @Elogabias

elo_gabias

De West-Vlaamse Elodie Gabias plaatst hilarische foto’s & video’s op Instagram waarbij ze haar liefde voor McDonalds niet wegsteekt. Haar schaamteloosheid is grappig maar ook pakkend en doeltreffend omdat ze zo als als geen ander duidelijk maakt dat perfectie geen voorwaarde is om gelukkig te zijn. Zelfs niet in een virtuele wereld waar het perfecte plaatje nog steeds de norm is.

Weten wie je bent, je goed in je vel voelen, vrienden hebben om te lachen én te huilen plus een gezonde dosis zelfrelatering en humor bezitten, dat zijn de ingrediënten van een happy IG account with a strong message.

Hoe hedaan Elo!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Elodie Gabias (@elogabias) le

/

3. Instagram Internationaal : @theconsciuouskid

theconsciouskid

The Conscious Kid is een Amerikaanse onderwijsorganisatie die zich inzet voor het verminderen van vooroordelen. Ik volg hen al een tijdje op Instagram waar ze ons confronteren met het ouderschap en de opvoeding door een kritieke racelens.

De posts zetten je altijd aan het denken, ook al heb je zelf niet te maken met racisme of zelfs geen kinderen.

/

4. Podcast : The Love You Give

the love you give

Ik leerde de host, plus size model Ali Tate, kennen in een episode van die andere boeiende podcast, Style Like U. In haar eigen show praat ze met mensen over hoe ze mentaal, fysiek en spiritueel in balans kunnen leven. Ali groeide op in een Amerikaanse cult en verdiept zich nog steeds in alles wat te maken heeft met zelfliefde, spiritualiteit, gezondheid, voeding, genezing, etc.. Verwacht je aan gesprekken die diep duiken in de (magische) wereld van energiebanen, chakra’s en kristallen.

Beluisteren, kan hier. 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Ali Tate (@ali_tate_cutler) le

Lees ook: 5 inspirerende podcasts over fashion die de moeite waard zijn. 

/

5. Boek : Emery Allen –  Soft Human, Become,…

emery allen

Emery Allen (25) is een aspirant schrijver uit Cleveland, Ohio die ondertussen zelf verschillende succesvolle boeken publiceerde. Ze schrijft ze ook grotendeels voor zichzelf;

“As a way to heal and let go of what I had experienced that year. It is about relationships, sadness, loss.”

Haar woorden raken de donkerste  plekken van je hart die het meest liefde nodig hebben. Onmogelijk om onberoerd te blijven, al zeker als je op een kruispunt staat in je leven.

Benieuwd naar Emma’s highlights van juni? 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude, Mode, Trends.