Natuurlijk detoxen met Elixir Jeunesse van Yves Rocher
©

Natuurlijk detoxen met Elixir Jeunesse van Yves Rocher

Leestijd: 1 min

Fijn stof, lood- en koolstofdeeltjes; de lucht die we inademen is niet alleen schadelijk voor onze longen, maar ook voor onze huid. Laten we deze dus verwennen met een portie zuurstof!

Volgens dermatologen is amper 20% van de huidveroudering toe te schrijven aan leeftijd en genetische factoren. De rest, zo’n 80% dus, is het gevolg van externe factoren zoals vervuiling, uv-straling en levenswijze. Elke dag wordt onze huid blootgesteld aan meerdere agressieve invloeden die haar veroudering versnellen. Wat je huid het meest verstikt? Vervuiling. Industrie geeft lood en zwaveloxiden af, wagens stoten stikstof uit, in sigarettenrook zit koolstofmonoxide…

Al deze stoffen zetten zich vast op de opperhuid en laten een grijze filter achter. Deze brengt een waterval aan chemische reacties met zich mee die de natuurlijke, biologische mechanismen van huidbescherming en -herstelling verstoren. Op termijn verstikken de cellen waardoor je huid minder schittert en meer tekenen van veroudering vertoont, zoals rimpels en verslapping.

Een beschermend schild

De beste strategie om de schadelijke effecten van vervuiling tegen te gaan? Je huid dagelijks beschermen. Onderzoekers voor Plantaardige Cosmetica® van Yves Rocher hebben een nieuwe verzorgingslijn ontwikkeld dat als een beschermend schild de fijn stof deeltjes tegenhoudt en de huid toch vrij laat ademen, zodat ze zichzelf kan herstellen.

Tijdens hun natuurobservatie ontdekten de onderzoekers immers een plant in Madagaskar, de Aphloia. Deze beschikt over uitzonderlijke herstellende en beschermende eigenschappen. De plant kan zijn schors helemaal vernieuwen en zich uitstekend beschermen tegen aanvallen van buitenaf dankzij een natuurlijke molecule die geconcentreerd in de bladeren aanwezig is. De onderzoekers van Yves Rocher, experten in Plantaardige Cosmetica®, hebben deze actieve molecule kunnen extraheren en in een natuurlijke oplossing geconcentreerd, zodat je huid ze goed kan opnemen.

 ElixirJeunesse

Jeugdig Elixir

Klinisch onderzoek heeft de anti-vervuilende en anti-aging krachten van het extract bewezen.Het ultrageconcentreerde Aphloia-extract dringt door tot diep in de huid. Het beschermt cellen tegen stress en luchtvervuiling zoals koolstofdeeltjes. Het versterkt de beschermende functie van de huid, helpt de collageenvezels herstellen en vermindert diepe rimpels.

Het extract wordt verkregen dankzij een duurzaam productieproces, waarin respect voor mens en planeet centraal staan. Elixir Jeunesse is dus niet alleen goed voor je huid, maar ook voor moeder natuur. De formules bestaan voor meer dan 90% uit natuurlijke ingrediënten en bevatten geen kleurstoffen, minerale oliën, siliconen of parabenen, zodat de eigenheid van de huid zo goed mogelijk wordt gerespecteerd. Het ecologische aspect gaat trouwens verder dan het productieproces. Ook de potjes zijn gemaakt van recycleerbaar glas en de plastic verpakkingen bevatten 25% gerecycleerd plastic. Want minder (lucht)vervuiling, betekent minder gevaar voor onze huid. Zeg dus “ja” tegen een nieuwe start voor je huid!

Neem nu deel aan onze wedstrijd om de producten van Elixir Jeunesse van Yves Rocher te winnen! 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Yves Rocher.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Elixir Jeunesse, Yves Rocher.