Dubbelinterview: Jac Jagaciak en Frida Gustavsson
©

Dubbelinterview: Jac Jagaciak en Frida Gustavsson

Leestijd: 4 min

Wat krijg je als je twee beste vriendinnen die samen de gezichten van Les Belles de Nina zijn samen mag interviewen over hun beautyrituelen? Een gesprek dat je niet in twee Vanity Stars gepropt krijgt. (Dat met Pools model Jac Jagaciak vind je in ons augustusnummer, dat met Zweeds model Frida Gustavsson vind je hier.) Je kan het de restjes noemen, maar wij hebben het liever over een extraatje. Bij deze.

Les Belles de Nina

Waarom draag je parfum?

Jac: “Je draagt natuurlijk parfum omdat je wil dat mensen je ruiken, maar het geeft je tegelijkertijd ook kracht om een bepaalde geur te dragen. Die kan je in de juiste mood brengen en maakt je hele look af.”

Frida: “Parfum is een extensie van je stijl. Het is het laatste stukje van de puzzel. Je stijl is veel dingen: de meubels in je huis, de muziek waarnaar je luistert, de kunst die aan je muren hangt… Je creëert je eigen universum met geuren, kleuren en texturen.”

Jullie zijn niet alleen in de campagne, maar ook in het echte leven beste vrienden. Wat is de beste beautytip die Frida/Jac je gaf?

Jac: “Frida heeft me vandaag net heel veel over kokosolie verteld. Ze is een tikje geobsedeerd. Ik gebruikte de olie al in de keuken, maar ga ze nu ook eens als haarmasker testen.”

Frida: “Dat moet je zeker doen! Jac vertelde me net over de Clarisonic, die automatische reinigingsborstel voor je gezicht. Ik had er nog nooit van gehoord! Maar ik hou ervan mijn gezicht te exfoliëren en als een toestel dat elke dag in mijn plaats doet, lijkt me dat geweldig!”

Jac: “Zij gaat dus zo’n borstel bestellen en ik koop vandaag nog kokosolie!”

Frida: “We gaan na de interviews beautyshoppen! Ik had echt nog nooit over de borstel gehoord, maar die klinkt fantastisch.”

Jac: “Ik ken ze ook nog niet zo lang, maar gebruik ze nu al twee maanden elke dag bij me thuis. En het is geweldig. Als ik werk, krijg ik vaak hevige make-up op. Als ik die weghaal met gewone reinigers en daarna nog een peeling doe, krijg ik mijn huid nog steeds niet kraaknet. Daarvoor is de Clarisonic ideaal. Of na een workout, als je zweet.”

Les Belles de Nina

Wat was het eerste beautyproduct dat je kocht?

Jac: “Toen ik als beginnend model begon te reizen, zat ik vaak op de duty free van luchthavens. Ik kocht daar mijn eerste parfum toen ik dertien was.”

Frida: “Dat van Britney Spears?”

Jac: “Nee. Iets van Hermès in een oranje verpakking, ik ben de naam kwijt.”

Frida: “Dat is wel heel fancy voor een dertienjarige! Ik had het parfum van Britney Spears toen en ik was er dol op! En Gucci Envy. Die geur was a big thing als je toen een tiener in Zweden was. Naast Fantasy van Britney natuurlijk.”

Jac: “Rook dat niet naar snoep?”

Frida: “Ja! Weet je, die geur is zo verbonden met mijn tienerjaren. Je draagt die geur, terwijl je je onzeker voelt omdat je door een vreemde fase gaat: je lichaam gaat door allerlei veranderingen, je zit niet goed in je vel… Ik ben door mijn onzekere tienerjaren gegaan met de Britney Spears-geur! Gelukkig zijn die jaren voorbij! (lacht)”

Hoe blijf je in vorm?

Jac: “Ik ben een jaar geleden beginnen boksen. Dat vind ik heel uitdagend voor mezelf en mijn lichaam. Ik ben opgegroeid met sporten, maar zoiets had ik nog nooit eerder gedaan. Ik moet echt goed nadenken over welke moves ik ga gebruiken. En ik wissel boksen af met vinyasayoga.”

Frida: “Ik ben een geobsedeerde paardrijdster! Ik breng al mijn vrije tijd in de stallen door. Daar werken is zo’n goede workout! Dan ben ik een hele dag, van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds, bezig: de paarden voederen, vers hooi leggen, de stallen uitmesten, gaan rijden… En ik wandel overal naartoe. Stockholm is zo klein.”

Wie is je beautyicoon?

Jac: “Ik kan geen specifieke namen opnoemen, maar ik kijk graag naar foto’s van Peter Lindbergh. Naar de vrouwen die hij uitkiest. Echte vrouwen en rauwe schoonheid. Vrouwelijk, maar er niet over. Hoe Christy Turlington in de 90’s geshoot is, of Helena Christensen… Christy is zo mooi. Ze gaat naar dezelfde gym in New York als ik. Ze ziet er nog altijd geweldig uit.”

Frida: “Klopt. Als ik met Christy werk voor Maybelline, wandelt ze zonder make-up binnen met haar haar op een paardenstaart. En ze ziet er in haar forties nog altijd geweldig uit. Dat is schoonheid.”

Frida: “Ik hou zo van de Noorse actrice Liv Ullmann die in alle Ingmar Bergmanfilms speelde. Ze is zo mooi. Ze heeft een heel specifieke look. Maar ik hou ook van Ingrid Bergman en Cathérine Deneuve. Zij ziet er nu nog altijd fantastisch uit. Het zijn geen klassieke schoonheden, maar ze zijn sterk en hebben zoveel integriteit.”

Les Belles de Nina

Wat is je favoriete beautyproduct?

Jac: “Een goed wenkbrauwpotlood. Ik hou van die van Chanel. Die zijn gemakkelijk om te gebruiken. Er ontbreken altijd stukjes in mijn wenkbrauwen, vandaar.”

Frida: “Je moet me eens leren hoe je zo’n potlood gebruikt.”

Jac: “Jij hebt goede wenkbrauwen, je hebt er niet echt nood aan. In de mijne ontbreken altijd stukjes. Aan de ene kant zit het potlood, aan de andere een borsteltje. Je tekent gewoon je wenkbrauwen in.”

Frida: “Ik knip mijn eigen pony. Op een keer heb ik mijn wenkbrauwen mee afgeknipt. Ik leek op een bandiet uit een slechte film. Ik ben toen gestopt met mijn eigen haar knippen. Ik richt me nu op professionele hulp…”

Jac: “Ik heb dat ooit ook eens gedaan. Het is een vreselijk idee om je eigen haar te knippen.”

Hoe zorg je ervoor dat je er na een vlucht fris uitziet?

Jac: “Dat is onmogelijk! Ik haast me na een vlucht altijd om een douche te nemen. Je kan je na een vlucht nooit fris voelen. Ik draag nooit make-up op een vliegtuig.”

Frida: “Ik leg soms een maskertje tijdens lange vluchten als die van Stockholm naar L.A. of Tokio. Toen ik onlangs naar Indië vloog, kocht ik een fancy gezichtsmasker en liet ik dat tijdens de vlucht inwerken. De mensen rondom je slapen toch. Ik drink ook veel water en ik heb altijd een hydraterende crème bij me. Waarheen ik ook ga. Ik heb een gevoelige en droge huid omdat ik psoriasis heb. Het is fijn om dan altijd dezelfde hydraterende crème bij de hand te hebben omdat je huid die gewoon is.”

Lipstick of eyeliner?

Jac: “Liner.”

Frida: “Liner. Maar ik vind ze allebei ingewikkeld.”

Jac: “Ik zie je eerder met lipstick.”

Frida: “Echt?”

Hoe gezond eet je?

Frida: “Ik ben vegetariër vanuit een milieustandpunt. Ik probeer om lokaal geteelde dingen uit Zweden te eten. Maar ik eet te veel suiker. (lacht)”

Jac: “Het is heel moeilijk om suiker te schrappen.”

Frida: “Ik probeer gluten en lactose te minimaliseren omdat ik heb gemerkt dat die me psoriasisopstoten bezorgen.”

Jac: “Geen pasta dus?”

Frida: “Geen bier vooral. (lacht).”

Wat is de beste pose voor een selfie?

Jac: “Ik doe het niet met opzet, maar ik heb gemerkt dat elke selfie die ik neem altijd in profiel getrokken is. Nooit frontaal. Je moet simpelweg de juiste hoek vinden voor je gezicht.”

Frida: “We hebben al zoveel foto’s van onszelf gezien dat je weet welke kant van je gezicht je het mooist vindt.”

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beauty, Frida Gustavsson, Jac Jagaciak, Les Belles de Nina, Parfum, Topmodel.