Dries Van Noten en Mytheresa lanceren een capsulecollectie als ode aan India
© Dries Van Noten x Mytheresa

Dries Van Noten en Mytheresa lanceren een capsulecollectie als ode aan India

Leestijd: 1 min

Na een eerste druk geanticipeerde beautylijn pakt Dries Van Noten nu uit met een exclusieve capsulecollectie in samenwerking met online luxeretailer Mytheresa. De stukken in felle kleuren en fleurige prints vieren het Indiase vakmanschap.

/

“Ik ben vereerd om deze exclusieve collectie voor vrouwen en mannen te lanceren met Mytheresa, een dierbare en langdurige partner”, aldus de Belgische ontwerper. “Deze samenwerking is een vervolg op de lente-zomer collectie 2022, die net zo kleurrijk, vrij en feestelijk is. Ik liet me toen inspireren door het (het Indiase) Holi-festival, door Burning Man en Tomorrowland, door het genieten van het leven, en vooral door genieten van die vrijheid waar we al zo lang naar hunkeren”, legt hij uit.

Lees ook: Het beautydebuut van Dries Van Noten: verwacht het onverwachte

“Bovendien was het een kans voor mij om het ongelooflijke vakmanschap in India te benutten”, vervolgt Van Noten. “De mensen daar hebben de steun echt nodig, want Covid-19 is erg hard geweest voor India. Het was fantastisch om met hen samen te werken en hun talent verder te ontdekken.”

Dries Van Noten x Mytheresa

Waar lichte, vloeiende stoffen de stukken voor vrouwen kenmerken, zien we in de creaties voor mannen dezelfde vrolijke prints en tinten terug in overhemden en relaxte broeken, die allemaal door elkaar gedragen kunnen worden om gloednieuwe silhouetten te creëren. De stoffen zijn met de hand bewerkt en gestikt volgens traditionele Indiase technieken.

Dries Van Noten en Mytheresa schakelden Bruna Kazinoti in om de fleurige collectie te fotograferen. Naast kleding omvat de lijn ook verschillende accessoires zoals gestreepte sandalen, gebloemde tassen, bucket hats, zonnebrillen en sieraden.

De collectie is hier te koop.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dries Van Noten, MyTheresa.