Drie gloednieuwe Belgische modelabels die doen dromen
© Pers

Drie gloednieuwe Belgische modelabels die doen dromen

Leestijd: 2 min

Nieuwe modelabels zijn altijd interessant, zeker als ze van Belgische bodem zijn. Deze drie Belgische labels zijn niet alleen gloednieuw, maar ook heel erg mooi. Om bij weg te dromen...

 

Lees ook: Juwelen van Belgische bodem: interview met juwelenontwerpster Lore Van Keer

 

/

JOHNY

Het nieuwe Belgische modelabel JOHNY is ontstaan uit reactie tegen middelmatigheid. De ontwerpers vinden dat er op vlak van mode al te veel van hetzelfde bestaat. Het lijkt tegenwoordig alsof bijna iedereen dezelfde kleren draagt, en daar wil JOHNY een halt aan toeroepen. Het label wil ondefinieerbaar zijn, anders dan anderen, met een flinke knipoog naar het verleden. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

De ontwerpers lieten zich voor de collectie inspireren op het verhaal van Adam en Eva. Zo vind je op verschillende stukken een subtiele verwijzing naar de slang terug. In het verhaal staat de slang symbool voor de verleiding en de positie van de vrouw. Ook gedurfde kleuren en colourblocking staan centraal in de collectie. In de collectie vind je bovendien ook knitwear. JOHNY is er namelijk van overtuigd dat de debardeur volledig terug van weggeweest is en daarom ook niet mag ontbreken in jouw kledingkast!

Ontdek hier onze favorieten uit de collectie:

De collectie is vanaf mid juli verkrijgbaar bij Ferrer in Nieuwpoort, Juuls in Aalter en Avenue in Belsele. Prijzen variëren tussen 175 en 290 euro.

/

Les Basics

Na tien jaar verandert het modelabel Billion Dollar Babes van naam. Het honderd procent Belgische label gaat voortaan als Les Basics door het leven. Zoals de naam doet vermoeden focust het label zich vanaf nu op onmisbare basics en dat voor iedereen. Marilie Van Goethem wil zoveel mogelijk vrouwen bereiken met haar collectie dankzij een petite collectie, een curvy collectie en zelfs outfits voor toekomstige mama’s!

Les Basics bestaat vooral uit duurzame mode die eindeloos te combineren valt. Hun ontwerpen zijn vaak multifunctioneel, waardoor je de kleding op verschillende manieren kan dragen. Het perfecte voorbeeld? De signature multitop die je zowel als top of als jurk kan dragen. Naast de naamsverandering krijgt het Belgische modelabel ook een nieuwe winkel in Brasschaat, de thuisstad van Marilie Van Goethem.

Les Basics is verkrijgbaar in de winkel in Brasschaat, Bredabaan 183. Vanaf oktober 2019 komt de collectie ook online beschikbaar.

/

Kaart Blanche

Het Gentse Kaarte Blanche is het creatieve platform van Lars Lagaisse en Timo Delorge. Ze specialiseren zich in gepersonaliseerde grafische ontwerpen met een stevige portie humor. Na verjaardagskaarten en gifjes lanceert het duo nu ook een eerste t-shirt capsulecollectie!

De collectie bestaat uit zes unieke embroideries die enkel en alleen via de webshop van Kaart Blanche te verkrijgen zijn. Net omdat de tekstjes zo herkenbaar zijn, val je meteen als een blok voor de vrolijke, en bovendien ecologische, t-shirts. Zo is “Don’t stop beliefing” de print voor elke plantliefhebber, terwijl “La vie en rosé” niet mag ontbreken in de kast van al wie van rosé houdt.

 

Voor elk t-shirt betaal je 29 euro. Je kan ze nu al via pre-order bestellen via de website.

Meer lezen? In deze Belgische labels is jouw kind ongetwijfeld het coolste kind van de buurtCrush of the Day: Anna Maria Blanco, exotische badmode van Belgische bodemCrush of the day: RectoVerso, eindelijk een cool Belgisch sportlabel.

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Belgisch, Ik koop Belgisch.