Crush of the day: RectoVerso, eindelijk een cool Belgisch sportlabel
© RectoVerso

Crush of the day: RectoVerso, eindelijk een cool Belgisch sportlabel

Leestijd: 1 min

Belgische handtassenlabels, juwelenlabels en interieurlabels zijn er bij de vleet, maar er miste nog een eigentijds sportmerk. Enter RectoVerso, het geesteskind van Camille Liebaert, de jongste telg van textielbedrijf Liebaert Textiles, die mode (of stoffen althans) met de paplepel kreeg ingegoten.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en na haar studies als handelsingenieur maakt Camille nu haar debuut in het familiebedrijf met een luxueus, premium athleisure label.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par RectoVerso (@rectoversosports) le

Combineer de vurige ambitie van Camille met een groene filosofie en doe daar nog eens 130 jaar ervaring en technische kennis van stoffen bovenop, dan krijg je het recept voor een luxueuze, weloverwogen lijn, die balanceert op de grens van kwaliteit, design en functionaliteit.

Het avontuurlijke en het vrouwelijke in één label, de Recto en Verso zijde van iedere vrouw.

/

Technische snufjes, euh stofjes

Esthetiek is één ding, maar comfort is al even belangrijk, zeker als het gaat om sportkledij. Je wil namelijk een legging die niet afzakt, een top die niet jeukt aan de oksels, kortom, een outfit waarin je geen zichtbare zweetplekken krijgt tussen elke mogelijke huidplooi. Camille en Liebaert Textiles namen hun gamma Performance stoffen onder de loep en speelden hier handig op in.

Leggings die doen lopen

De sportleggings zijn vervaardigd uit een high tech garen, dat ervoor zorgt dat de gegenereerde lichaamswarmte tijdens het sporten wordt teruggezonden naar het lichaam in de vorm van een soort infraroodstralen. Pardon the tech talk. De stralen verhogen op hun beurt de zuurstofniveaus in het bloed, verminderen melkzuuropbouw in de spieren en het verlichten van spiervermoeidheid tijdens fysieke activiteiten.

Anti-transpiratie shirts

De shirts zijn sneldrogend (exit zweet) en vederlicht, met dank aan Liebaerts exclusieve Nanostitch stoffen – die zelfs sneller doen drogen dan zijn zogenaamde dry-fit alternatieven.

Meer info: RectoVersoSports.com

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Athleisure, Fashion, Lifestyle, Rectoverso, Sport.