Met deze zes tips vind jij de juiste bh
© Pers

Met deze zes tips vind jij de juiste bh

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Trends zijn leuk, maar perfecte lingerie begint bij de pasvorm. Met deze zes checks kun je bepalen of je de juiste bh-maat draagt.

/

Van de bandmaat tot de beugels, elk onderdeel van de bh speelt een cruciale rol in de pasvorm en het comfort. Door aandacht te besteden aan deze details, zorg je ervoor dat je bh niet alleen goed zit, maar ook je figuur flatteert en je kleding mooier laat vallen. Met deze zes checks van Marie Jo-styliste Isabelle Pennick bepaal je eenvoudig of je de juiste maat draagt en zorg je ervoor dat je bh’s optimaal ondersteunen en comfortabel zitten.

1. Het rugpand​

“Sluit je bh met het middelste haakje en probeer drie vingers onder de sluiting te steken. Lukt dat en kruipt je rugpand niet omhoog als je je armen in de lucht steekt? Dan draag je de juiste maat. Het rugpand van je bh vangt tot wel 80 procent van het gewicht van je borsten op.”

/

2. De beugels ​

“Duw met je handen op de beugels. Veren ze terug, drukken ze in je borst of prikken ze in je oksel? Dan draag je niet de juiste maat of snit. Sluiten ze mooi aan op de huid? Dan zit je bh perfect.”

/

3. Het middenstuk​

“Het middenstuk is het stukje tussen je boezem dat de twee cups met elkaar verbindt. Bij een bh die als gegoten zit, zit het middenstukje tegen je borstbeen. Zweeft het middenstukje tussen je borsten zonder je huid te raken? Dan is je cup- en/of omtrekmaat te klein of draag je een snit die niet 100% past bij jouw figuur en borsten.”

/

4. De cups​

“Is er ruimte tussen de cups en je boezem of zie je fronsjes in de stof? Probeer dan een kleinere cupmaat. Als de rand van je bh insnijdt, zodat je borst aan de bovenkant of opzij uit de cups puilt, dan draag je een te kleine bh. Die laatste wordt ook wel een quadriboob genoemd, omdat je in plaats van twee wel vier borsten lijkt te hebben.”

/

5. De schouderbandjes​

“Als je aan je schouders nog twee vingers onder je bandjes kan schuiven, dan zitten ze perfect. Je bh-bandjes mogen zeker niet knellen of insnijden, maar moeten op je schouders rusten. Alle bandjes van Marie Jo hebben een zachte afwerking.”

/

6. Hoe zit je bh? ​

“Hoe voelt je bh aan wanneer je hem past? Ook al is de maat perfect, hoe jij je voelt in een bepaalde snit is iets heel persoonlijks. Misschien voel jij je comfortabeler in een bh die wat meer huid bedekt, of misschien hou je juist van een verleidelijke snit in een wat luchtiger stofje.”

Lees ook: Shopping: de mooiste tankini’s om deze zomer het strand mee te betreden

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Bh, Bh-maat, Lingerie.