Shopping: de mooiste tankini’s om deze zomer het strand mee te betreden
© Launchmetrics Spotlight

Shopping: de mooiste tankini’s om deze zomer het strand mee te betreden

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De zomer komt eraan en dat betekent zon, zee en strand in overvloed. Weet je nog niet goed of je deze zomer in een badpak of bikini aan het zwembad zal verschijnen? Ga eens van de platgelopen paden af en schaf een tankini aan.

/

Het woord ’tankini’ is een samentrekking tussen ’tanktop’ en ‘bikini’. Het bovenstuk is namelijk langer dan normaal waardoor het ook een deel van je buik bedekt en dus iets wegheeft van een tanktop. Bovendien is het de perfecte mix tussen een badpak en een bikini aangezien het net als een badpak je buik bedekt, maar  toch in 2 delen komt zoals een bikini. Deze zomer beloven ze hoe dan ook een echte hit te worden in het straatbeeld -of beter gezegd- strandbeeld.

Naast het feit dat tankini’s er gewoon heel leuk uitzien zijn ze ook super praktisch voor een dagje aan het strand. Doordat het bovenstuk zo lang is, kan hij dus ook als een gewone top gedragen worden. Dat betekent zoveel als geen onhandig geklungel bij het omkleden op een vol strand. Doe je tankini aan met een leuke short of rok en je bent zo klaar voor een dagje zee.

Lees ook: De beste looks op het Met Gala

/

Controverse

Hoewel tankini’s zelf niet nieuw zijn is de trend dat wel. En dat is uniek volgens velen. Zo laten verschillende vrouwen die zichzelf omschrijven als ‘plussize’ zich eerder negatief uit over de trend. Velen droegen naar eigen zeggen de tankini in hun jeugd omdat ze op die manier hun buik hoopten te verstoppen. Ze delen hun ervaringen over hoe ze ermee gepest werden door de zogenaamde ‘skinny girls’ omdat tankini’s er niet uitzien als de standaard bikini’s. Anderen zijn dan net weer blij met de trend omdat het jongeren die onzeker zijn over hun lichaam de mogelijkheid geeft om comfortabeler naar het strand te gaan zonder dat ze gepest zullen worden om hun tankini.

@chrystineeeee i will NOT be participating. i may be “skinny” now but the shame i got from wearing a tankini as a child is what caused me to look the way i do now. years of awful names and clothes being deemed as “chubby girl clothes” has ruined my mind and it is disappointing to see everything is being changed to a skinny girl aesthetic – i hope and pray the young girls today make it through these trends #foryou #tankinisummer ♬ fade into you – refilmx

/

Shop onze selectie tankini’s

Lees ook: Shopping: De tijdloze charme van ballerina’s

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Badmode, Tankini.