Het beauty verdict: de doctor Babor Hydro Cellular gelaatsverzorging
© Pers

Het beauty verdict: de doctor Babor Hydro Cellular gelaatsverzorging

Leestijd: 1 min

Tussen het feestgedruis door is het tijd voor wat me-time. En omdat je huid nooit genoeg heeft aan vocht en een goed gehydrateerde huid er langer jong blijft uitzien, testte ik de Hydro Cellular Treatment gelaatsverzorging van Babor uit. Een hyaluronzuur behandeling die de huid opvult en hydrateert!

Nu mijn gebronsde kleurtje plaats heeft gemaakt voor een wittere huid ga ik voor een opkikker met hyaluronzuur. Dit is de bekendste werkstof om je huid intensief te hydrateren en zelfs fijne rimpeltjes op te vullen.

De behandeling begint met een dieptereiniging. Een product met een warmte-effect verwijdert diep zittende verontreinigingen. Het bevat Aloë vera en broccoli-extracten die een antipollutie werking hebben en de huid en het haar beschermen tegen vrije radicalen.

Vervolgens krijg ik een doorbloedingsmasker opgesmeerd op basis van brandnetel. Zo voelt het ook aan, prikkend. Mijn huid reageert op de gewenste manier en wordt rood. Op die manier kan de peeling die nu wordt aangebracht -op basis van fruitzuren- nog beter inwerken. Tien procent fruitzuren zorgt voor een intensieve celvernieuwing, terwijl antioxidanten zoals vitamine C en thiotaïne de vrije radicalen tegenhouden. “Laat maar komen”, denk ik dan!

Dan is het tijd voor een Hyaluroninfusie. Dat vult de vochtdepots in de huid aan terwijl peptiden intens hydrateren. Er volgt nog meer hydratatie met een speciaal vliesmasker dat 99% collageen bevat, een geïrriteerde huid kalmeert en het bindweefsel versterkt.

Op de oogcontouren komt wat DOCTOR BABOR Lifting Cellular Eye Cream Day, die me een frissere blik moet bezorgen. Tot slot krijgt mijn gezicht nog een laag Collagen Booster Cream voor nog meer stevigheid en extra hydratatie.

Helemaal gepamperd stap ik buiten. Een perfecte manier om de dag mee te beginnen. En mét de glimlach want lachen gaat alleszins ook vlotter met mijn -oh zo- soepel aanvoelende huid.

Duur: 75 minuten // UVP: 75,00 euro

Ik testte de gelaatsverzorging uit in ‘T Zenhuys in Kontich: 03/458.55.15. www.zenhuys.be

Lees ook: peelings die een stapje verder gaan en 9 verzorgingsproducten voor een heldere huid.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: DOCTOR BABOR, Gelaatsbehandeling, Gezicht, Verzorging.