De Deense School: 4 Deense labels die een plekje waard zijn in je kast

door Elspeth Jenkins
deense_school

De Deense School The Great Danes laten zich gelden in de modewereld. Cultureel en geografisch liggen ze tussen Scandinavië en de rest van Europa, en ook op modevlak verenigen ze het Noorden met het continent. Een pak minder clean dan de Zweden, zeker zo cool als de Parisiennes en even flamboyant als de Italianen.

Deze merken van Deense bodem zijn een plekje in je kast waard.

1/

Samsøe & Samsøe

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Samsøe & Samsøe Official (@samsoesamsoe) le

De collecties van dit eigenwijze label uit Kopenhagen verlaten de designstudio onder het waakzame oog van creatief directrice Mia Kappelgaard en winnen seizoen na seizoen aan eigenheid, individualiteit en vooral fans.

Voor LZ/2019 zien we pastels en, zoals bij de rest van de Deense collega’s, veel ruiten in alle maten en kleuren. Mia: “We willen stylish zijn, maar ook effortless. Ik denk dat het komt omdat Denen overal naartoe etsen. Informeel, maar zeker niet casual. Het gaat om de juiste dynamiek tussen stijlvol en functioneel. Deense mode is veel speelser en kleurrijker dan de Zweedse. We houden ook enorm van Britse humor. Gooi dit allemaal in de mix en je komt uit bij Samsøe & Samsøe.

2/

Ole Lynggaard

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par OLE LYNGGAARD COPENHAGEN (@olelynggaardcopenhagen) le

Pater familias Ole richtte zijn juwelenmerk op in de jaren ‘60, nadat hij de wereld als lid van de bemanning op een schip had rondgereisd. In het nationale museum van Caïro raakte hij in de ban van de slangencreaties op Toetanchamons sarcofaag. Zijn befaamde slangencollectie was kort daarna een feit. Ondertussen is dochter Charlotte het hoofd van het designteam. De band met de natuur is in de collecties gebleven. Zo zijn organische vormen, bloemen, bladeren en dieren nooit ver weg. Of het nu rond je hals is of om je vinger.

3/

Ganni

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par GANNI (@ganni) le

Wat een cultlabel. Sinds een paar seizoenen is het goed vertegenwoordigd op de Belgische markt en ook online retailers als mytheresa.com en net-a-porter.com houden de aanvragen van het legertje Ganni-fans niet bij. Opnieuw dat speelse, met een voorliefde voor fantastische prints. Of het nu voor de bloemen, streepjes of luipaardprint is, zelfs de grootste minimalist gaat overstag.

4/

Baum und Pferdgarten

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Baum und Pferdgarten (@baumundpferdgarten) le

Rikke Baumgarten en Helle Hestehave maakten dit merk tot het bekendste exportproduct van de Deense mode-in- dustrie. Bij Baum moet je zijn voor de jurken. Van cock- tail-kort tot maxi, telkens in de print van je dromen. Vrouwelijk en hedendaags.

| | | |
Tags: Baum und pferdgarten, GANNI, Mode, Ole lynggaard, Samsøe & Samsøe, Trends.