Dior onthult een ‘couture tuin’ aan het Comomeer
© Dior

Dior onthult een ‘couture tuin’ aan het Comomeer

Leestijd: 1 min

Ter gelegenheid van de onthulling van de Dior haute joaillerie collectie 'Les jardins de la Couture' organiseerde het Huis een uitzonderlijk evenement in Villa Erba aan het Comomeer. 

In haar 28 jaar als creatief directeur van de sieraden van Dior heeft Victoire de Castellane het persoonlijke lexicon van Christian Dior doorgespit en het kant, de linten, de stoffen, de plooien, de draperieën, de silhouetten en diverse andere attributen van de couture omgetoverd tot juwelen. Vaak heeft ze de liefdes van de oprichter opnieuw bekeken, zoals architectuur, de glorie van de 18e-eeuwse Franse stijl en Versailles in het bijzonder. Maar Monsieur Dior’s levenslange passie voor tuinen ging zelfs vooraf aan zijn liefde voor mode en decoratieve kunst, omdat deze zijn wortels had in zijn ouderlijk huis in Granville, Normandië. In 2023 keerden deze tuinen terug als thema voor Castellane’s grootste collectie juwelen tot nu toe – zo’n 170 stuks in totaal, waaronder drie horloges.

Lees ook: In deze stoffen zweet je het minst

Aan de oevers van het Comomeer versmolten haar bloementhema’s op spectaculaire wijze met mode, waardoor de grenzen tussen couture en high jewelry verder vervaagden. Op de trappen van de grandioze Villa Erba met uitzicht op het water begroette de nieuwe CEO van Dior, Delphine Arnault, gasten waaronder Oscarwinnares Michelle Yeoh en collega-actrices Elizabeth Debicki, Rosamund Pike, Anais Demoustier en Aseel Omran; ambassadrices waaronder Beatrice Borromeo en Yuma Kim; en tientallen VIP-klanten van over de hele wereld.

/

Een blik op de betoverende collectie:

Lees ook: Zo overleeft je make-up een hittegolf

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Dior.