Deze jurken van het Belgische Bernadette zijn ideaal om een huwelijk in bij te wonen
© Bernadette

Deze jurken van het Belgische Bernadette zijn ideaal om een huwelijk in bij te wonen

Leestijd: 1 min

Een huwelijksfeest op de planning deze zomer, maar nog geen geschikte outfit gevonden? De zomercollectie van het Belgische modelabel Bernadette bulkt van de wondermooie opties. 

/

Bernadette is het modemerk van moeder-dochterduo Charlotte en Bernadette De Geyter. Hoewel het label amper tweeënhalf jaar geleden het licht zag, gaat het bijzonder hard. De romantische zijden jurken, peignoirs en kimono’s met bloemenprint liggen in de rekken van de meest prestigieuze modeboetieks in Europa en Amerika. Ook celebrity’s zoals Sandra Bullock en Chrissy Teigen zijn fan.

Bernadette

Charlotte studeerde aan de Antwerpse Modeacademie en trok daarna naar Londen om ervaring op te doen bij ontwerpster Simone Rocha. Haar moeder, Bernadette, werkte lang als aankoopster voor merken als Ralph Lauren en richtte negen jaar geleden haar eigen merk Made by Bernadette op dat bekendheid vergaarde met wollen cardigans. De ontwerpervaring van Charlotte en contacten in de modesector van Bernadette, leiden in 2018 tot de opstart van hun eigen merk.

De Antwerpse modeboetieks Rennaissance en Graanmarkt 13 bleken meteen fan van de dromerige silhouetten met handgetekende bloemenprints. Via die laatste kwamen moeder en dochter in contact met het Nederlandse agentschap Parrot Agency en niet veel later werd hun eerste collectie internationaal verkocht via de luxewebshop Net-A-Porter. Andere (web)winkels volgden snel.

Bernadette en Charlotte poseren vaak zelf in de kleren van hun merk Bernadette.

/

Serviescollectie

Tijdens de eerste lockdown besloten de twee hun collecties uit te breiden met kamerjassen, pyjama’s en ook een eerste servies- en tafellinnenlijn. Geheel in de gekende stijl van het label dat bekend staat om de bloemenprints (vaak rozen) en kleuren. Ze werken daarvoor samen met de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mervyn Gers die gespecialiseerd is in het maken van zijn eigen kleurenglazuur.

/

Vacation Edit

Last but not least is er nu de High Summer collectie 2021 oftewel de Vacation Edit, waarvoor Charlotte met drie vriendinnen naar het Italiaanse Comomeer trok. Deze lijn bestaat uit verschillende zijden jurken, tops, broeken en peignoirs die zich ideaal lenen voor een trouwfeest. De stuks zijn onder andere te koop via de webshop van het Antwerpse merk.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 20 Belgische merken van eigen bodem die je snel wil leren kennen, Hoe de pofmouw een comeback maakt dankzij prinses Diana en Komono x Antwerpse modeacademie: bekijk hier de brillen voor 2021.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Bernadette, Trouwfeest.