Deze duurzame collectie van House of Dagmar voor Zalando wil je zien
©

Deze duurzame collectie van House of Dagmar voor Zalando wil je zien

Leestijd: 1 min

Begin dit jaar won het Zweedse modemerk House of Dagmar de eerste Zalando Sustainability Award, een duurzaamheidsprijs die merken uitdaagt om alternatieve design- en productieprocessen te gebruiken. Samen lanceren ze nu een capsulecollectie met een focus op duurzamer materiaalgebruik.

/

Met de Zalando Sustainability Award wil de Duitse webshop merken ondersteunen die echt verandering teweegbrengen en een positieve impact hebben op mens en milieu. Een zeskoppige jury bekeek daarvoor tijdens Copenhagen Fashion Week in februari de duurzaamheidsstrategie van verschillende merken, inclusief hun collecties en hun drijfveer op vlak van duurzame vooruitgang. Uiteindelijk ging House of Dagmar met de hoofdprijs lopen. Het Zweedse label streek een geldprijs op en een samenwerking met Zalando om een exclusieve collectie te ontwerpen.

House of Dagmar x Zalando

De collectie is nu te koop met een Fibre Impact-rapport voor meer transparantie betreffende de milieu-impact van de collectie. Zo berekenden ze voor elk stuk de vezelvoetafdruk, en kan je heel open informatie terugvinden over de ambitie van House of Dagmar om de CO2-uitstoot, het waterverbruik en afval te beperken. Uit het rapport, dat internationaal duurzaamheidsagentschap Anthesis opstelde, blijkt bijvoorbeeld dat door duurzamere materialen te gebruiken, naar schatting 7700 kg CO2-uitstoot werd vermeden. Dat komt ongeveer neer op 45 keer van Antwerpen naar Berlijn rijden (31.000 km). Er werd ook 184.000 liter minder water verbruikt (het equivalent van 600 badkuipen).

Lees ook: Deze zes modellen veranderen de modewereld.

/

House of Dagmar voor Zalando

Sofia Wallenstam, Brand Director at House of Dagmar, vertelt: “We hopen dat we onze klanten kunnen inspireren om een nieuwe mentaliteit aan te nemen op het vlak van wat ze dragen en waarom men iets koopt. Wij hopen dat mensen de kledingstukken toevoegen aan een tijdloze look en jaar in, jaar uit dragen. Net zoals Zalando streven we naar transparantie. We zijn er dus bijzonder trots op dat we de prijs hebben gewonnen en dat we deze capsulecollectie met Fibre Impact-rapport hebben geproduceerd. Het is een nieuwe stap naar een duurzamere toekomst.”

House of Dagmar Zalando

De collectie telt in totaal 20 stuks en straalt tijdloosheid en elegantie uit. De koningsblauwe jas met donkere stukken en het jeanshemd zijn twee van onze favorieten. De collectie is online te koop.

Lees ook: LV Pillow, de nieuwe eco-vriendelijke tassen van Louis Vuitton.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Duurzame mode, House of dagmar, Zalando.