LV Pillow, de nieuwe collectie eco-vriendelijke tassen van Louis Vuitton
© Louis Vuitton

LV Pillow, de nieuwe collectie eco-vriendelijke tassen van Louis Vuitton

Leestijd: 1 min

Louis Vuitton lanceert een nieuwe lijn handtassen, geïnspireerd door de befaamde Pillow Boots. De Pillow-tassen zijn samengesteld uit milieuvriendelijke materialen en belichamen de eco-waarden van het Franse modehuis. 

/

De Pillow tassencollectie dankt zijn naam aan de populaire Pillow Boots, die hun opwachting maakten tijdens het lente-zomer 2021 defilé van Louis Vuitton. Nicolas Ghesquière, de artistiek directeur van het Franse modehuis dat dit jaar zijn 200-jarige bestaan viert, toont met deze vier nieuwe tassen en twee accessoires van textiel aan dat high-en mode ook duurzaam kan zijn.

Lees ook: 200 jaar Louis Vuitton, dit wist je nog niet over de ontwerper.

De milieuvriendelijke ambities van Vuitton

Louis Vuitton kent een lange geschiedenis als lederwarenhuis, maar het bedrijf deinsde er nooit voor terug om te innoveren. Een verrassing is het dan ook niet dat het modehuis steeds meer inzet op duurzaamheid, al blijven ze daarmee helaas wel de uitzondering op de regel in de high-end mode-industrie.

Eerder dit jaar lanceerde Virgil Abloh, creatief directeur van de mannencollecties van Vuitton, met de Felt Line-collectie al een circulaire lijn lederwaren voor heren. Alle items uit die collectie zijn samengesteld uit verschillende milieuvriendelijke materialen. Denk aan jacquard van biologisch katoen, gerecycleerde wol en 100% gerecycleerde polyester uit de stock. Met de Felt Line maakte Vuitton zijn duurzaamheidsprogramma ‘Our Commited Journey’ concreter, waarbij de focus ligt op het behoud van natuurlijke bronnen.

Pillow van Louis Vuitton

Louis Vuitton

Een vervolg voor vrouwen kon natuurlijk niet uitblijven. De LV Pillow collectie omvat een rugzak, een Onthego tote, een Speedy tas in een nieuw jasje en een Multi-Pochette Accessoires bedrukt met het kenmerkende monogram van het Franse modehuis.

LV Pillow van Louis Vuitton

Voor de items uit de LV Pillow collectie werd ECONYL® gebruikt, een uniek recyclebaar materiaal gemaakt van 100% gerecyclede nylonvezel. In totaal zijn de tassen voor 90% gemaakt met milieuvriendelijke materialen, een unicum in de luxe modewereld.

Onze favoriet is de rugzak van gerecycleerd nylon, die ideaal dienst zou doen als kopkussen op onze volgende vakantie, maar net zo goed onze kostbare bezittingen kan beschermen.

De gloednieuwe LV Pillow collectie is verkrijgbaar vanaf 29 oktober 2021 in de boetieks en online.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Louis vuitton.