Deddeh Howard recreëert modecampagnes en pleit zo voor meer diversiteit
© Deddeh Howard

Deddeh Howard recreëert modecampagnes en pleit zo voor meer diversiteit

Leestijd: 1 min

Het Liberiaanse model Deddeh Howard maakt met haar fotoproject Black Mirror een duidelijk statement. Door bekende modecampagnes na te maken pleit ze namelijk voor meer diversiteit in de modewereld. 

“Toen ik een tijdje geleden langs ging bij verschillende modellenbureau’s werd ik meteen vergeleken met de andere zwarte modellen in hun bestand,” vertelt Deddeh op haar website. “Ze zeiden me dat ze mijn look fantastisch vonden, maar dat ze me niet konden aannemen omdat ze al een zwart model hadden. Hoewel ze een overvloed aan blanke modellen hadden, leek één of twee zwarte modellen genoeg om ons allemaal te representeren.”

Voor dit project heeft Deddeh samen met haar partner en fotograaf Raffael Dickreuter enkele bekende modecampagnes nagemaakt om te tonen hoe ze eruit zouden zien met een zwart model. Zo hoopt ze dat de grote merken in de toekomst de diversiteit in onze geglobaliseerde wereld meer omarmen en alle rassen evenveel visibiliteit geven.

/

/

/

/

/

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Deddeh Howard, Diversiteit, Mode.