Met deze ultieme foundation tips krijg je een perfect egale huid
© Dior

Met deze ultieme foundation tips krijg je een perfect egale huid

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Een perfect egale en stralende huid? Het kan met de nieuwe generatie Forever-foundations van Dior, die nu beschikbaar zijn in maar liefst 43 kleuren. Wij vroegen enkele foundation tips aan visagiste Sanne Schoofs om ermee aan de slag te gaan.

/

“Begin elke ochtend met een gereinigde huid en het aanbrengen van een dagcrème: een goede basis om op verder te bouwen is essentieel, voor gelijk welk type make-up je wil aanbrengen”, steekt Sanne Schoofs van wal.

De BB-crème voor beginners

“Als make-up beginner zou ik aan de slag gaan met een BB-crème. Die breng je aan zoals een dagcrème, met de vingers. Vergeet niet om de overgang van het gezicht naar de hals mee te nemen zodat je geen aftekening krijgt”, zegt Schoofs. “Een BB-crème is snel aan te brengen, ideaal als je ‘s ochtends weinig tijd hebt”

Het echte werk: de foundation

“Wil je voor het echte werk gaan, schakel dan over naar een foundation. Het is niet makkelijk om er eentje uit te kiezen, er bestaan veel soorten foundation. Met een semi-dekkende en liquide, crèmeachtige foundation werk je natuurlijk en maak je minder fouten. De perfecte foundation is er één die je niet of amper voelt of ziet zitten. De foundation moet de huid er gehydrateerder en gezonder laten uitzien en zich mooi vermengen met de huid. Ik hou van een foundation die licht aanvoelt en subtiel en natuurlijk is maar wel een duidelijk voor – en naresultaat laat zien.”

Tips om een foundation perfect aan te brengen:

  • “Breng de foundation aan met een breed penseel of een sponsje.
  • Dé gouden tip: gebruik niet te veel, één à twee pompjes in de handpalm is voldoende.
  • Verdeel de foundation mooi over het gezicht met een penseel, met korte vegen. Nadien kan je met een sponsje of beautyblender alles mooi in mekaar blenden. Maak het sponsje vochtig en dep de foundation, zodat hij perfect in de huid smelt.
  • De goedkoopste oplossing: de foundation met de vingers aanbrengen maar het resultaat is een minder egale huid.
  • Heb je meer dekking nodig, werk dan met verschillende laagjes.
  • Als je de foundation aanlengt met een liquide primer of een zachte dagcrème, wordt de foundation transparanter en blendt hij beter in de huid. Ook voor een te dikke foundation is dit de ideale oplossing.
  • Gebruik geen vettige dagcrème, anders blink je de hele dag.”

Zo ga je aan de slag met concealer:

“Een concealer gebruik je om te perfectioneren en de ogen op te lichten. Ook als je met concealer aan de slag gaat, begin je best met weinig en bouw je verder op”, aldus de visagiste.

  • Gebruik de concealer op rode vlekjes onder de ogen en langs de neus, met je vinger of een concealerpen.
  • Een concealer moet imperfecties dekken, dus leng hem niet aan met een primer of een dagcrème.
  • Kies steeds voor een concealer die net een tikje lichter is dan de foundation.”

Werk je gezicht verder af

“Om alles op zijn plaats te houden, kan je achteraf poederen met een transparante loose powder, onder de ogen en op de T-zone. Zo’n poeder werkt ook tegen het glimmen. Je kan je look afwerken met een bronzer en wat blush. Wil je je make-up een boost geven gedurende de dag, gebruik dan een hydraterende settingspray.”

Lees verder onder de foto.

Dior

/

Hoe kies je de juiste kleur?

“Eerst en vooral moet je voldoende en neutraal licht hebben. Zet een stipje foundation op de kaaklijn, blend hem even uit en kijk of je in de goede richting zit. Mocht het resultaat te geel, te grijs of te roze ogen, probeer dan een andere tint. Kijk naar je ondertoon. Er bestaan verschillende ondertonen, van neutraal tot warm, warm peach, warm olive, cool en cool rosy. Het vraagt een beetje moeite maar blijf testen tot je de juiste kleur hebt.”

Mijn favoriet is de nieuwe lijn Diorskin Forever. Er is keuze uit 43 tinten, en de nieuwe formule blijft nog langer zitten, verzorgt nog beter en is nog schoner. Vind je toch moeilijk de perfecte tint? Werk dan met twee kleuren die je met een penseel op een pallet of in de handpalm mengt.”

Over de nieuwe generatie Forever-foundations van Dior

Dior bracht de Forever-foundation in 2007 op de markt: de eerste foundation met een intense dekking die een langhoudende formule wist te combineren met een verzorgende werking. Wereldwijd gingen ondertussen miljoenen flacons de toonbank over. Nu is het tijd voor een nieuwe generatie die nog beter verzorgt en nog schoner is in vergelijking met eerdere formules.

Peter Philips, Creative & Image Director Dior Make-up:  “15 jaar lijkt een eeuwigheid en tegelijkertijd voelt het alsof het gisteren was. Na zoveel jaar is het tijd om onze iconische Forever foundation te vernieuwen: een nieuwe formule waarin een hoofdrol is weggelegd voor verzorging en de kracht van bloemen zonder ook maar enige afbreuk te doen aan de oorspronkelijke kwaliteit van de formule.”

De nieuwe generatie Forever-fonds de teint van Dior zijn op de website en in de winkels te koop.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.