De felbegeerde samenwerking tussen Uniqlo en Marni is nu te koop
© Uniqlo x Marni

De felbegeerde samenwerking tussen Uniqlo en Marni is nu te koop

Leestijd: 1 min

Vandaag, 19 mei, ligt de felbegeerde samenwerking tussen de Japanse keten Uniqlo en het Italiaanse luxemerk Marni in de rekken. Zoals we van Marni gewend zijn, zit de collectie vol speelse prints en clashende kleuren, in combinatie met de expertise van Uniqlo in technisch hoogstaande ontwerpen en stoffen. 

/

Na samenwerkingen met onder andere JW Anderson, Jil Sander en Theory heeft Uniqlo opnieuw een grote naam kunnen strikken: Marni. Dat modehuis werd in 1994 opgericht in Milaan en staat bekend om eenvoudige ontwerpen met een simpele snit, de aandacht gaat vooral naar de tegendraadse vrolijkheid, de onverwachte kleurstellingen en de prints. Ook de afwerking van naden, omslagen, knoopsgaten en andere kleine details zijn al sinds de oprichting van het label door Consuelo Castiglioni van groot belang.

Francesco Risso, creatief directeur van Marni sinds 2016, over de samenwerking: “Ik ben al vanaf het begin enorm enthousiast over deze samenwerking. Tijdens het hele proces hielden we de ethos van Uniqlo en de integriteit die achter de visie van het merk schuilgaat in het achterhoofd. We geven onze interpretatie van Uniqlo’s LifeWear door middel van een ietwat out-of-the-box collectie die onberispelijk vervaardigde kleding combineert met onze offbeat en levenslustige codes. Ik hoop echt dat de dragers zich goed voelen, dat ze zichzelf zijn, dat ze zich vrij voelen.”

Uniqlo x Marni

Uniqlo x Marni

Opvallende stukken zijn de blocktech jas met dynamisch cocoonsilhouet en een pyjamaset die losjes rond het lichaam valt, beide zijn trouwens uniseks. Voor vrouwen springen de ballonrok met ruiten, en een mouwloze blouse in hetzelfde kleurenpalet en print er verder uit.

In de herencollectie zijn het oversized utility jacket en de verschillende hemden met korte mouwen key pieces.

uniqlo marni

Uniqlo x Marni

De prijzen beginnen bij € 12,90 voor een paar sokken, het duurste stuk is de eerder genoemde blocktech jas aan € 149,90. De collectie is online en in de winkels te koop.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Marni, Uniqlo.