Dé jas die iedere outfit een upgrade geeft
© Dior

Dé jas die iedere outfit een upgrade geeft

Leestijd: 1 min

Nog altijd het ideale kledingstuk om een statement mee te maken: de jas met luipaardprint. Ondertussen weten we al lang dat het item allesbehalve ordinair is en je outfits net een upgrade geeft. Onze favoriet van het moment is de Mizza Bar Jacket uit de herfstcollectie 2021 van Dior. 

/

Diors iconische Bar Jacket kent een lange geschiedenis. Christian Dior himself ontwierp het jasje in 1947 en sindsdien zat het altijd in de vaste collectie van het modehuis. Elk seizoen krijgt het iconische stuk een update, zoals ook voor de herfstcollectie 2021 het geval is. Huidig creatief directeur van het modehuis, Maria Grazia Chiuri, bracht deze keer een ode aan Mizza Briccard, de muze van de stichtende couturier. Als hommage aan haar haast katachtige elegantie werd het kenmerkende item versierd met luipaardprint. In 1950 ontwierp Christian Dior trouwens al een mantel in luipaardprint die Briccard religieus droeg.

Het motief schittert letterlijk op dit exclusieve jasje, het resultaat van de virtuoze knowhow van het House of Dior. Zo worden de kettingdraden bijvoorbeeld eerst bedrukt voordat ze gewoven worden, waardoor de stof een gemêleerd en glanzend effect krijgt. Na het nauwgezet uitsnijden, vormen en in elkaar zetten van de stoffen komt de creatie tot leven met hét ‘Christian Dior’-kenmerk. In navolging van de originele stijl, zijn ook de knopen bekleed met de verfijnde jacquard. Het Bar-jacket heeft trouwens nooit een voering, waardoor het licht aanvoelt en ideaal is voor lange zomeravonden.

Het Mizza-motief

De luipaardprint – of het Mizza-motief om het zijn officiële Dior-bijnaam te geven – zagen we ook terug op andere items uit de herfstcollectie voor 2021. Zo spotten we het onder andere op zowel hemden, broeken, rokken en kleedjes als accessoires zoals de Lady D-Lite, de Saddle Bag, de Dior Book Tote en op de nieuwe Mizza ballerina’s.

Meer info op de website van Dior

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Essentiel Antwerp start met verhuur van feestjurken, 10 x de mooiste klompen om te dragen als het terug mooier weer is en Ontdek de geschiedenis van de iconische ‘Lady Dior’-handtas.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.