10 x de mooiste klompen om te dragen als het terug beter weer is
© MCB

10 x de mooiste klompen om te dragen als het terug beter weer is

Leestijd: 1 min

Dankzij de pandemie zijn comfortabele schoenen populairder dan ooit en daar lijkt (nog) geen verandering in te komen. Als het van de grote modehuizen afhangt, staat dit voorjaar helemaal in het teken van de klomp. We zagen de schoen voor het eerst op de catwalk bij Hermès, Louis Vuitton en Celine en nu duikt hij ook op bij andere merken. We shopten voor jou de 10 allermooiste exemplaren bij elkaar. 

Klompen maakten hun intrede al in de 15e eeuw aan de voeten van boeren die ze om praktische redenen droegen. In de jaren zeventig waren het de hippies die ze onder hun lange jurken en flared jeans voor het eerst introduceerden als mode-item. Daarna verscheen de klomp eens om de zoveel decennia opnieuw in het modebeeld, om daarna terug verguisd te worden. Een beetje zoals de legging, die nu trouwens ook weer hoogtij viert sinds de pandemie.

De klomp anno 2021

Waar we klompen vroeger eerder associeerden met een hippie-achtige stijl, schudt het dat imago anno 2021 definitief van zich af. De materialen zijn verfijnder en de kleuren gesofisticeerder waardoor ze je outfit net een elegante en chique touch geven. Onze favorieten zagen we op de catwalk bij Celine, JW Anderson en Louis Vuitton, maar de aller-allermooiste zijn toch van Hermès. Beschikbaar in verschillende kleuren, maar altijd even stijlvol.

Shop hieronder 10 mooie exemplaren:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De mooiste nieuwe mode voor jongens en meisjes. Interview met Sarah Gurt, de vrouw achter het sandalenmerk Freedom Moses. Werken nachtcrèmes echt? “Het is geen marketingtrucje om meer producten te verkopen”.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Schoenen, Shopping, Ss21.