Nostalgie: de jaren 90 zijn terug dankzij deze Polly Pocket kledingcollectie
© Maxime Imbert

Nostalgie: de jaren 90 zijn terug dankzij deze Polly Pocket kledingcollectie

Leestijd: 1 min

De afgelopen jaren zagen we al heel wat trends uit de jaren 90 een comeback maken. Denk maar aan de mom jeans, cropped tops of de slipjurk. Dankzij de nieuwe capsulecollectie van Mimi Wade denken we nu ook met veel nostalgie terug naar een van de belangrijkste speelgoedfiguren uit onze jeugd: Polly Pocket!

Beleefde jij je kindertijd in de jaren 90? Dan herinner je vast en zeker wel de schattige minuscule Polly Pocket en haar al even kleine huisjes! Eind dit jaar brengt speelgoedfabrikant Mattel een nieuwe versie van het speelgoed op de markt. Om dat te vieren sloeg het merken de handen in elkaar met Mimi Wade voor een heuse Polly Pocket kledingcollectie.

Een fantasiewereld in je broekzak

Mimi Wade kon het voorstel van Mattel onmogelijk weigeren. “Ik herinner nog steeds mijn verschillende huisjes. Ik had er een in de vorm van een paddenstoel, een cowgirl in haar stallen en een zeemeermin in een schelp. Het concept is gewoon geweldig. Je kan je eigen miniatuur fantasiewereld gewoon overal in je broekzak meenemen”, aldus de ontwerpster over haar favoriete speelgoed uit de jaren 90.

De ontwerpster laat Polly Pocket nu ook een comeback maken met een vrolijke kledingcollectie voor volwassenen. De capsulecollectie bevat onder andere een slipjurk, een babydoll en enkele schattige t-shirts. Op de kleding vind je verschillende herinterpretaties van Polly in haar kleine fantasiewereld. In de collectie vind je ook enkele juwelen, die Wade creëerde in samenwerking met Vicki Sarge. Alle juwelen zien er bijna om op te eten uit, net zoals de juwelen uit plastiek die we in onze kindertijd droegen.

De Mimi Wade x Polly Pocket collectie is een kledinglijn voor avontuurlijke vrouwen die nog steeds jong van geest zijn. Tijdens het maken van de collectie liet Mimi Wade zich inspireren door de leukste, nostalgische films  die spelen met perspectief: “Films zoals Honey, I shrunk the kids en Thumbelina gaven me inspiratie voor de collectie. Ik vind het idee van klein zijn en de wereld vanuit een ander perspectief zien gewoon heel interessant.”

Je kan de Mimi Wade x Polly Pocket collectie vanaf 17 augustus exclusief kopen via Selfridges

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Mattel, Mimi Wade x Polly Pocket, Polly Pocket.