De eerste make-upcollectie van Byredo is nu te koop
© Byredo

De eerste make-upcollectie van Byredo is nu te koop

Leestijd: 1 min

Het Zweedse parfumhuis Byredo lanceerde afgelopen week zijn eerste make-uplijn voor zowel mannen als vrouwen. Het merk schakelde daarvoor de hulp in van de Britse make-upartieste Isamaya Ffrench. 

/

Byredo is een cultmerk uit Zweden dat bekend staat om de fantastisch ruikende parfums en geurkaarsen in minimalistische verpakking. Met een eerste uniseks make-uplijn wil het label nu hun doelpubliek uitbreiden. De eerste collectie bestaat uit een lipstick, lippenbalsem, eyeliner, mascara en een zogenaamde ‘colour stick’ die je zowel op je lippen, wangen als ogen kunt gebruiken.

Byredo make-up

“Ik heb Byredo bijna 15 jaar geleden opgericht, maar ongeveer vijf jaar geleden kreeg ik het gevoel dat make-up een sterke fysieke uiting van schoonheid kon zijn bij Byredo. In tegenstelling tot geur, die natuurlijk eigenlijk onzichtbaar is”, vertelt stichter Ben Gorham aan Refinery29.

Gorham mag dan een groot geurkenner zijn, hij weet dat hij van make-up veel minder kaas heeft gegeten. Daarom schakelde hij de hulp in van de bekende Britse make-upartieste Isamaya Ffrench. Zij werkte al voor sterren als Kim Kardashian, Rihanna, Björk en Marilyn Manson. In november en december volgen ook nog twee eerste oogschaduwkits.

“Ik heb hier meer dan een jaar aan gewerkt, op den duur was ik de producten echt beu gezien”, zegt Ffrench aan ELLE US. “Maar het is tevens ook een bewijs dat we niet zomaar uit het niets wat producten uitgebracht hebben. Het zijn echt items geworden die momenteel nog niet bestaan, wat me alleen nog maar enthousiaster maakt.”

Byredo

/

De color stick

/

Lipstick

/

Eyeliner

/

Mascara

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.