Vlaamse BV-kapper Jochen verlaat Clientology en start eigen zaak
© Instagram Jochen Vanhoudt, Credit: Het Nieuwsblad

Vlaamse BV-kapper Jochen verlaat Clientology en start eigen zaak

Leestijd: 1 min

En ongetwijfeld zullen Tanja Dexters, Annelien Coorevits en andere bekende Vlaamse blondines Jochen volgen naar zijn nieuwe salon...

Kapper Jochen Vanhoudt, bekend van kapperszaak Clientology en vanwege zijn bekend cliënteel, start met een eigen nieuw concept. Kapper Jochen: “Het was tijd om te gaan, en tijd voor iets nieuws. Ik wilde een zelfde high end salon opstarten waar ik mijn zen concept in kon in doortrekken maar in een bredere context.”, klinkt het vastberaden.

Lees ook: de curtain fringe is de zomer kapseltrend van 2018

100% bio

Over de labels en producten die Jochen zal gebruiken is hij duidelijk: “Ik geloof steevast in biologische producten, mensen kunnen bij mij dus nog steeds terecht voor de biologische kleuringen van EOS, maar omdat ik merkte dat er zelfs met bio-producten nog allergische reacties opdoken, zal de nadruk nu vooral liggen op hypoallergene producten. Het is de bedoeling dat de producten die ik gebruik door iedereen zo goed mogelijk worden verdragen.”

Verder kiest hij voor de hoogst kwalitatieve luxeproducten van Wella van de System Professionals lijn. Voor de styling en haircare zijn er dan weer de trendy Sebastian producten.

Catering

In zijn salon wil Jochen zijn klanten vooral verwennen. Ook met een hapje en een (soms al niet te biologisch) drankje. Een lekkere koffie of latté moet ook kunnen, meent hij en daar horen ook hapjes bij. Kortom, aan catering geen gebrek.

Minimalistisch interieur

Het Jochen Vanhoudt kapsalon opent in september en zal baden in het daglicht. “De vormgeving zal zeer minimalistisch ogen: stenen muren die stijlvol worden gecombineerd met zwart en wit, en zo weinig mogelijk plaats voor rommel!” zegt de kapper,  geen tabletten en tafels dus, zodat iedereen verplicht is om telkens alles op te ruimen. Jochen start met vier man personeel.

Toplocatie

Ook ligt het nieuwe salon op een toplocatie! In de Jezusstraat 39, vlakbij het station en de Meir. De werken aan het operaplein zijn bijna klaar. Klanten die met de wagen komen kunnen onder de opera parkeren of in de parking van Sint-Jacob.

Pop-up

In tussentijd kunnen zijn trouwe klanten terecht in het pop-up salon in de Lange Nieuwstraat 40, in de Beauty & Lifestyle Academy van Lesley-Ann Poppe. Reservatie’s kan je maken op 0495/535025 (https://www.websta.one/jochenspopupsalon). Je kan het allemaal volgen via de instagramacount: Jochenspopupsalon

Lees hier meer over de haartrend van de zomer.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.