De beautylook van Dior, van de catwalk naar de straat
© Mariepol voor Parfums Christian Dior

De beautylook van Dior, van de catwalk naar de straat

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

‘Een krachtige en eenvoudige look die iedereen goed staat’, zegt Peter Philips, Creative en Image Director van Dior Make-up, over de beautylook die hij creëerde voor het lente-zomer ready to wear defilé. Een look die bij iedereen past, kunnen we alleen maar toejuichen. Met deze tips van Philips kopieer je de make-up van op de catwalk makkelijk naar een streetlook.

/

Allereerst: de basis, een natuurlijke en stralende huid. Het is geen moeilijke verzorgingsroutine, wel een noodzakelijke. “De huid moet perfect geprept worden. Ik smeer een dagcrème om de huid te hydrateren, gevolgd door een dun laagje primer, zo blijft de make-up langer zitten. Nadien volgt de foundation, die mooi matcht met de huidskleur, aangebracht met een borstel. Poeder gebruik ik niet, want ik wil geen mat effect. Soms vraagt een huidje toch wat extra concealer. Mijn lievelingsproduct voor subtiele touch-ups is Dior Forever Skin Correct, ideaal om vlekjes of onjuistheden weg te werken.”

Lees ook: Dior brengt eerbetoon aan creatieve vrouwen op de catwalk

Stap twee: de lippen. “Scrub de lippen met Dior Lip Sugar Scrub 001 Pink. Die hyrateert en neemt velletjes weg. Afwerken doe ik met Lip Maximizer 001 Pink, voor vollere, glanzende lippen. We gaan voor glow, niet voor glossy.”

Mariepol voor Parfums Christian Dior

De volgende stap, de focus van Philips’ beautylook: de ogen. “Het allerbelangrijkste als je je ogen opmaakt, altijd en overal, is de wimpers de perfecte krul geven met een wimperkruller. Ik wil een natuurlijk maar toch dramatisch effect, intens, grafisch, sterk en zwart. Voor wimpers met extra lengte en volume zorgen enkele laagjes Dior Iconic Overcurl 090 Black mascara.”

“De ogen worden vervolgens omlijnd met een zwarte liner, alsof je het oog inlijst met een zwart kader. Teken overal dezelfde dikte, niet te dik, niet te dun. De wenkbrauwen blijven naturel en worden enkel geborsteld en lichtjes opgevuld met een wenkbrauwgel. De bovenste oogleden kleur ik zachtjes in met een matte beige en lichtbruine oogschaduw, zodat het oog niet blinkt.”

Mariepol voor Parfums Christian Dior

Zijn beautylook vervolledigen doet Philips met een manicure en pedicure. Daarvoor gebruikt hij een laagje lichtroze nagellak Dior Vernis Muguet.

Shop hieronder een aantal producten die gebruikt zijn in de show:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Make-up, Peter Philips.